Aftenposten

Ble holdt til uavgjort av Burnley på Anfield

-

Liverpool – Burnley 1–1

Liverpool måtte slå Burnley for ikke å tape terreng i toppstride­n, men «The Clarets» holdt Jürgen Klopps mannskap til 1–1 på Anfield.

– Vi forsvarte oss utrolig bra. Alle på laget kjempet det de kunne, så jeg mener vi fortjente et poeng til slutt, sa Burnley-keeper Nick Pope etter kampslutt, ifølge BBC.

– Jeg er ikke glad. Jeg er sint på grunn av resultatet, men fornøyd med prestasjon­en. Vi dominerte, vi spilte bra. Men vi maktet bare å score én gang, sa en skuffet Jürgen Klopp.

Sterkt press

Burnley var under sterkt press nesten hele matchen, men kunne likevel reise fra Merseyside med ett poeng i sekken. Scott Arfield nettet for gjestene, mens Mohamed Salah scoret for hjemmelage­t.

Liverpoolv­ille ha straffespa­rk to ganger, men uten å få gehør.

Fem poeng opp

Resultatet gjør at Liverpool har fem poeng opp til Manchester City på tabelltopp­en. City står med 13 poeng, noe byrival United også kan komme opp på med seier mot Everton i dag. Med seier mot Arsenal i dag, vil Chelsea kunne klatre opp på 12 poeng.

Sean Dyche og Burnley står med sterke åtte poeng etter fem serierunde­r. Dét kan bety mye i kampen om overlevels­e i Premier League denne sesongen.

Endringer

Liverpool-manager Klopp gjorde syv endringer fra 2-2-kampen mot Sevilla i midtuken. Simon Mignolet, Trent Alexander-Arnold, Ragnar Klavan, Andy Robertson, Philippe Coutinho, James Milner og Daniel Sturridge var ikke med fra start mot spanjolene, men fikk alle tillit i går.

Salah ville ha straffe da han gikk ned i Burnley-boksen etter 18 minutter, men fikk ikke gehør av dommer Roger East. Åtte minutter etter sto det 1–0 til gjestene, helt mot spillets gang. En lang ball opp ble vunnet av Robbie Brady, og inne i boksen dunket Arfield ballen i venstre hjørne etter kaos i Liverpool-forsvaret.

Fire minutter etter sto det imidlertid 1–1 på Anfield. Nevnte Salah tok fint ned et langt oppspill, og nyervervel­sen fullførte angrepet med å banke inn utligninge­n.

I tverrligge­r

Liverpool fortsatte presset både før og etter hvilen. Coutinho, Sturridge, Alexander-Arnold og innbytter Dominic Solanke hadde alle store muligheter, men uten å lykkes. Solankes sjanse fem minutter før full tid var størst. Han sendte ballen i tverrligge­r fra kort hold, riktignok via Burnley-keeper Pope. Liverpool mente Salah ble felt i forkant, men heller ikke denne gang ble det straffespa­rk.

– Jeg er sikker på at det var straffe, sa Klopp om situasjone­n.

Burvokter Pope startet sin første Premier League-kamp, og Burnleys sisteskans­e hadde flere gode inngripene­r underveis i oppgjøret.

Burnley hadde knapt sjanser i 2. omgang, men mot slutten fikk midtstoppe­r Ben Mee to kjempemuli­gheter med hodet etter dødball. Den første ble reddet på streken av Joel Matip, mens den andre ble reddet av keeper Mignolet.

Hjemmelage­t sendte angrepsbøl­ge på angrepsbøl­ge mot gjestene i sluttminut­tene, men bortelaget holdt unna med et nødskrik. Dermed endte det med poengdelin­g.

Liverpool hadde vunnet fem av lagets seks siste kamper mot Burnley før gårsdagens oppgjør, ifølge Opta. Sean Dyche kan glede seg over at spillerne hans pyntet litt på statistikk­en. (NTB)

??  ?? Burnleys Scott Arfield jubler for sin scoring mot Liverpool i går.
Burnleys Scott Arfield jubler for sin scoring mot Liverpool i går.