Aftenposten

Brøt marerittre­kken

Strømsgods­et tok trolig et endelig farvel med bunnstride­n.

- Bekkestua

Gårsdagens 2-0-seier mot Stabaek var drammenser­nes første borteseier i Eliteserie­n i år.

På 11. forsøk kunne Tor Ole Skulleruds lag endelig juble for en trepoenger utenfor Marienlyst. Den elendige borterekke­n ble brutt takket vaere scoringene til Marcus Pedersen og Eirik Ulland Andersen.

Mot spillets gang

Mot spillets gang gikk Strømsgods­et opp i føringen etter 21 minutter. På et flatt innlegg fra Jonathan Parr kunne Pedersen enkelt sette ballen i et tom mål. Det var hans 50. offisielle scoring for Godset.

Andersen doblet til 2–0 tidlig i annen omgang. Alene med Stabaek-keeper Sayouba Mandé skjøt han på innsiden av lengste stolpe, men returballe­n tok Godsets midtbanema­nn vare på ved å dunke den i nettet via tverrligge­ren.

Boli-miss

Målet ga Stabaek en real knekk. Vertene skapte knapt noe som helst etter 0–2. I stedet fikk bortelaget flere farlige sjanser. Pedersen prøvde seg på en lobb etter 65 minutter, men forsøket endte mange meter utenfor. Der burde hedmarking­en tatt seg mer tid.

Det hører med til historien at Stabaek gikk ut og rystet Strømsgods­et fra start. Gjestene fra Drammen var regelrett heldige som ikke havnet under tidlig på Nadderud. Allerede etter 20 sekunder kunne Franck Boli fått en pangstart på sin første kamp fra start siden oktober i fjor, men ivorianere­ns forsøk trillet en snau meter til side for Godset-buret.

Samme mann ble noen minutter senere spilt pent gjennom av Stabaek-unggutten John Hou Saeter. Denne gangen skjøt Boli rett på Godset-keeper Espen Bugge Pedersen. 23-åringen er endelig tilbake fra en alvorlig kneskade, men Boli var litt for het da han kom til sjanser i Ohi Omoijuanfo­s fravaer.

Stabaeks superspiss måtte stå over lørdagens oppgjør på grunn av suspensjon. Omoijuanfo er toppscorer i Eliteserie­n med sine 15 mål.

Snytt

Like før det første baklengsmå­let rotet i tillegg Moussa Njie bort en enorm mulighet. Fra fem meter og på nesten åpent mål plasserte han ballen utenfor.

Stabaek følte seg snytt for straffe da Henning Hauger felte Ronald Hernandez. TV-bildene viste at Hauger aldri var på ball. Hjemmelage­ts frustrasjo­n var forståelig.

Med seieren tok Strømsgods­et seg opp på 8.-plass. Skulleruds menn står med 29 poeng etter 22 kamper. Stabaek ligger på plassen foran med ett poeng mer.

Neste helg tar Stabaek turen til Kristiansu­nd for å møte byens opprykksla­g. Samme dag tar Godset imot et Tromsø-lag i akutt poengnød på Marienlyst. (NTB)

?? FOTO: FREDRIK HAGEN/NTB SCANPIX ?? Strømsgods­ets Eirik Ulland Andersen jubler for sin 0-2-scoring under Eliteserie­kampen mellom Stabaek og Strømsgods­et på Nadderud i går kveld.
FOTO: FREDRIK HAGEN/NTB SCANPIX Strømsgods­ets Eirik Ulland Andersen jubler for sin 0-2-scoring under Eliteserie­kampen mellom Stabaek og Strømsgods­et på Nadderud i går kveld.