Aftenposten

Eirik Jensenkara­kter sentral i ny TV 2-krim

- ANDERS VEBERG

Høstens krimsatsin­g på TV2 er inspirert av Eirik Jensensake­n og tar for seg politifolk som tøyer grensen for hva som er lovlig.

– Helt uformelt snakker vi om serien som en blanding av Forbrytels­en og Bloodline. Det handler om politimenn, men det som skiller serien fra mange andre, er at det utvikler seg til et familiedra­ma, sier manusforfa­tter Bjørn Ekeberg om den nye serien Grenseland.

I serien spiller Tobias Santelmann politimann­en Nikolai Andreassen, som etterforsk­er en drapssak der hans egen bror er involvert. Han må balansere ansvaret for å beskytte familien med ansvaret han sitter med som politimann.

– Det handler om personlige relasjoner og en mann som havner i midten, legger Eke- Grenseland har premiere 2. november på TV2.

Tobias Santelmann spiller hovedrolle­n som politimann­en Nikolai Andreassen, og Stig Henrik Hoff spiller politimann­en Sven Lindberg, som er basert på Eirik Jensen.

Benjamin Helstad, Ellen Dorrit Petersen, Bjørn Skagestad og Hans Olav Andreassen med flere. Gunnar Vikene, Bård Fjulsrud og Rune Denstad Langlo har regissert episodene.

Åtte episoder i første sesong. berg til. Han har skrevet manuset sammen med Megan Gallagher og Melike Leblebicio­glu.

Serien har premiere 2. november på TV2, men de to første episodene

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway