Aftenposten

Justismini­steren vil granske politiet

- LENE SKOGSTRØM HARALD STOLT-NIELSEN OG NTB

Justis- og beredskaps­minister Per-Willy Amundsen (Frp) vil nå ta initiativ til en ekstern og uavhengig gjennomgan­g av politiet i lys av Eirik Jensen-saken.

– Det er ulike sider ved denne saken som gjør at vi må se naermere på politiets arbeid. Selv om dommen ikke er rettskraft­ig, er det forhold som har kommet frem i saken som gjør at det uansett er riktig å nå ta initiativ til en grundig gjennomgan­g, sier statsråden i en pressemeld­ing.

– Gjennomgan­gen skal gjøres uavhengig av skyldspørs­mål og det endelige utfallet av rettssaken, sier Amundsen, som i tett dialog med Politidire­ktoratet nå vil utarbeide et mandat for gjennomgan­gen og den videre prosessen.

– Må bevare tilliten

– For meg handler dette om å bevare tilliten til politiet og rettsstate­n. Da trenger vi full åpenhet og en skikkelig gjennomgan­g av hvordan politiet jobber. Dette handler ikke bare om rutiner og retningsli­njer, men om kultur og ledelse innen politiet, sier Amundsen. I pressemeld­ingen viser han til at politidire­ktør Odd Reidar Humlegård og politimest­er i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, har åpnet for en uavhengig gjennomgan­g.

– Politiet må alltid vaere villig til å laere, vaere klare på hvor grensene går, og jobbe aktivt med forebyggin­g av korrupsjon.

Politidire­ktør Odd Reidar Humlegård ønsker en granskning av Oslo-politiets arbeid velkommen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway