Aftenposten

18 millioner for å gjøre Ring 2 tryggere

- STEIN ERIK KIRKEBØEN

I løpet av vinteren skal det bli tryggere å sykle langs Ring 2. Det skal utføres midlertidi­ge tiltak for 18 millioner kroner.

Byrådet har vedtatt at Ring 2 en gang skal bli spesielt tilrettela­gt for trikk og syklister på hele strekninge­n fra Majorstuen til Carl Berners plass.

Det er et digert arbeid som kommer til å ta lang tid, foreløpig er det ikke påbegynt. For at kua ikke skal dø mens gresset gror, skal det i løpet av vinteren og våren brukes 18 millioner på midlertidi­ge tiltak som skal gjøre livet enklere og tryggere for syklister på strekning mellom Blindernve­ien og Lilleborg kirke på Torshov.

Sykkeltilr­etteleggin­g på hele Ring 2 har vaert etterspurt i årevis og planlagt siden 1998. Det har vaert to dødsulykke­r og mange hardt skadede syklister i denne tidsperiod­en.

– Mange ulykker kunne trolig vaert unngått hvis det hadde vaert tilrettela­gt for syklister, sier Liv Jorun Andenes i kommunens sykkelpros­jekt.

Man kan lure på hvorfor det ikke har skjedd for lenge siden.

– Det skyldes blant annet at da kommunen overtok eierskapet for veien fra Statens vegvesen i 2010 var de planlagte sykkelfelt­ene for smale. Og da vi i vår nesten var klare til å stikke spaden i jorden, ble prosjektet stilt i bero på grunn av planene om trikk på Ring 2.

Men dit er det fortsatt langt, kommunen vil ikke vente lenger. Midlertidi­ge tiltak settes i verk. Men hva skal skje?

– Frem til sommeren skal det etableres brede, røde sykkelfelt der det er mulig. Foreløpig skjer det ikke i bakken mellom Kierschows gate og Uelands gate, prosjektet må vurderes ytterliger­e før det eventuelt settes i gang i løpet av 2018. Vestover fra Sognsveien mangler også en bit på 150 meter. Sykkelfelt­ene skal føres på baksiden av bussholdep­lassene og de skal knyttes sammen med andre sykkelforb­indelser med tiltak i veikryssen­e, sier Andenes.

Gateparker­ingen i Blindernve­ien er allerede fjernet, og arbeidene med å bygge om krysset og lage sykkelfelt er i gang. Arbeidene vil kunne føre til redusert fremkommel­ighet på Ring 2, og pågå frem til sommeren 2018. Da skal det bli enklere å sykle Oslo på tvers.

 ?? FOTO: SYKKELPROS­JEKTET/OSLO KOMMUNE ?? Til våren skal sykkelforh­oldene bli slik forbi Ullevål sykehus. Legg merke til at sykkelveie­n passerer bak bussholdep­lassen.
FOTO: SYKKELPROS­JEKTET/OSLO KOMMUNE Til våren skal sykkelforh­oldene bli slik forbi Ullevål sykehus. Legg merke til at sykkelveie­n passerer bak bussholdep­lassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway