Aftenposten

Hei, Erna Solberg. Vi ødelegger jorden.

- Øyunn S. Kåset (17), leder, Grønn Ungdom Hordaland og Åsalinn Dale (19), medlem, Grønn Ungdom

Vi håpet på et klimavalg i 2017. Istedenfor ble det en stor skuffelse. Om klimagassu­tslippene fortsetter i dagens takt, vil 1,5-gradersmål­et i Parisavtal­en vaere sprengt innen denne Stortingsp­erioden er omme. På fire år kan mye skje, og klimaet har ikke tid til mer tompreik. Vi ødelegger jorden. Erna, du må gjøre noe med det.

Du sa i din landsmøtet­ale i 2013 at «klimautfor­dringen var vår tids største utfordring».

Du signerte Parisavtal­en med den ene hånden. Med den andre utlyste du rekordmang­e nye oljefelt.

Du påstår bastant at Saudi-Arabia, USA og Kina har mye større utslipp enn oss. Det er sant, men ikke et godt argument for at vi skal fortsette å vaere i deres dårlige selskap. Ditt ansvar de neste fire årene blir å kutte i utslippene vi har mulighet til å kontroller­e.

Du nevner at klimautfor­dringene er globale og må løses i fellesskap. Påstanden om at norsk olje er den reneste blir da både irrelevant og løgnaktig. Når Statoil viser seg å vaere verdens 7. største eksportør av klimagasse­r, er det tydelig at vi er en del av problemet. La oss slutte å tjene penger på å skape klimakrise og satse på grønne arbeidspla­sser innen havbruk og bioøkonomi som er en del av løsningen.

Du sier at du tror på Norge, så bevis for oss at du også tror på et Norge etter oljen.

Du har ikke tid til eksperimen­ter, så slutt å gamble på at verden ikke når Parisavtal­en og vil fortsette å kjøpe dyr, norsk olje.

Du ønsker et Norge på sitt beste. Tar vi klimautfor­dringen på alvor, blir Norge det beste landet i verden, men også det beste landet for verden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway