Aftenposten

Vinglede på Vestkanten

- Dagobert

Vineria Ventidue dekker behovet for en uformell vinbar med god mat på Frogner.

– «Vi serverer det toskanske mangfold», står det på vinkartet, sier Spisevenne­n. – Betyr det at vi skal holde oss til vin her?

– Jeg synes det, sier jeg, og Bordvennin­nen er enig.

– En av de anbefalte hvitvinene koster 129 kroner glasset, men siden vi er tre kan vi heller dele en flaske, foreslår hun.

Sårt savnet tilskudd

Vineria Ventidue ligger i Gimleveien, midtveis mellom Frogner plass og Bygdøy allé, og et par kvartaler unna Café Elise, den lille strøksrest­auranten som har overlevd mange andre etablering­er i området.

Vinbaren med fokus på italiensk mat og vin åpnet i mai og er blitt et populaert sted.

– Jeg synes jeg kjenner igjen interiøret fra da det lå en ostebutikk her, sier Spisevenne­n, som bodde i området en periode. – Men dette ser ut til å vaere et kjaerkomme­nt tilskudd, denne delen av Frogner er ikke bortskjemt med uformelle spisestede­r av denne typen etter at Schiller’s i Bygdøy allé stengte for et års tid siden.

Vineria Ventidue byr på pizza, pasta, et par hovedrette­r, salater, snacks og småretter, mens vinkartet er betydelig fyldigere enn menyen. Vi ber om en flaske Villa Loggio Losna Cortona i 2015-årgang, og vår oppmerksom­me servitør finner frem flaske og glass.

Vin som varer

Til vinen har vi bedt om litt snacks som caprese, focaccia med aioli og marinert San Daniele-skinke. Tomat- og mozzarella­salaten er frisk og fin, den hjemmelage­de focacciaen er porøs og lekker med herlig sprø skorpe og San Daniele-skinken kommer i en skål med olivenolje.

Den tørre og stramme hvitvinen har en lang ettersmak som blander seg med den silkemyke aiolien og brødet. Bordvennin­nen bestemmer seg for å fortsette med den til sin hovedrett: Linguine med hjerteskje­ll. Jeg har bestemt meg for å teste pizzaen, som skal vaere ekstra god ifølge rapporter. Spisevenne­n er kjøttsulte­n og tar en entrecôte.

Til dette bestiller vi hvert vårt glass rødvin: Jeg tar en Casanova di Neri Montepulci­ano mens Spisevenne­n blir anbefalt Podere Canapaccia fra Brunello di Montalcino. Begge er tunge og saftige viner som skal vise seg å stå meget bra til hovedrette­ne.

Pasta, og dermed basta

– En bra porsjon rustikk mat! Spisevenne­n ser på den pent strimlede entrecôten som kommer med ruccolasal­at, skiver grana Padano og store terninger stekt potet. – Vinen er midt i blinken, skryter han.

Bordvennin­nen er også henrykt over sin porsjon linguine overstrødd med hjerteskje­ll og smaksatt med persille og hvitløk. Litt chili gir retten sting. Min pizza kommer med kjøttsaus på villsvin og klatter med mozzarella. Kanten er sprø, men en smule brent, og villsvinsm­aken blir borte i sausen.

Spisevenne­n, som har sneket seg til en smakebit, er enig.

– Jeg hadde forventet mer ut fra hva andre som har vaert her har sagt om pizzaen.

Lett, tung dessert

Vi har plass til dessert, men må vente litt før vi får fanget servitøren­s oppmerksom­het. Nå har det blitt mange i det mellomstor­e lokalet, og de som sitter på uteserveri­ngen skal også ha påfyll.

Spisevenne­n tilbyr seg å dele en dessert, så vi tar en Torta Caprese, italiensk sjokoladek­ake, mens Bordvennin­nen velger tiramisú fra det lille dessertkar­tet.

Torta Capresen er en kaloribomb­e, men stykket passer bra til to, og jeg tar like gjerne en skje av Bordvennin­nens luftige tiramisú.

– Skal vi sitte litt til, kanskje dele en flaske til? spør Spisevenne­n, som er glad for å vaere på gamle tomter.

– Det får bli en annen gang, sier jeg. – Vi skal på Gimle borti gaten. Men vi kan møtes her etter forestilli­ng en annen gang for et glass? De har nok å velge mellom.

 ??  ?? Du får bruschetta med mer på Vineria Ventidue.
Du får bruschetta med mer på Vineria Ventidue.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway