Aftenposten

Hva gjør en

-

Se hva hele Norges «Helsesista» svarer på Si ;D-lesernes spørsmål om yrket som helsesøste­r.

Desember 2016 startet helsesøste­ren Tale Maria Krohn Engvik sin egen Snapchatko­nto for å ha mulighet til å gi beskjed til elevene sine når hun var tilgjengel­ig som helsesøste­r. Etter et innslag på Dagsrevyen om kontoen, har den vokst seg så stor at hun nå har valgt å ta seg et friår fra jobben som «vanlig» helsesøste­r.

– Det er omkring 30.000 som ser Snapstory-ene mine hver dag, forteller hun.

Hvordan fant du ut at du ville bli helsesøste­r?

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med barn og unge. Da jeg jobbet som sykepleier og hadde omsorg for barn som døde på sykehuset, fant jeg ut at jeg hadde mer lyst til å forebygge at folk blir syke. I tillegg setter jeg veldig stor pris på de gode, personlige samtalene man får med barn og unge som helsesøste­r. Jeg synes jobben som helsesøste­r er en av Norges viktigste jobber.

Går de tunge historiene inn på deg? – Det er veldig vanskelig når barn for eksempel forteller om vold og overgrep, men jeg tenker at man ikke kan ha en jobb som helsesøste­r uten at de personlige historiene går inn på en. Det hadde vaert veldig rart hvis jeg ikke hadde brydd meg. Når det er sagt, blir jeg ikke svak av å høre om de tøffe historiene - jeg har heller mer fokus på hva jeg kan gjøre

 ?? FOTO: VILDE BRATLAND HAN- ??
FOTO: VILDE BRATLAND HAN-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway