Aftenposten

Det kan bli krangling hjemme på grunn av lekser

- Jente (13)

Det er veldig dumt at elever skal tilbringe seks timer på skolen, for så å komme hjem og begynne på lekser.

Noen bruker 10 minutter, mens andre kan bruke flere timer. En mye bedre ordning hadde vaert lengre skoledager hvor de som trenger hjelp, kunne fått det. Mange sliter med lekser, og mange foreldre har ikke kompetanse nok til å laere bort til barna sine slik som laerere gjør. For det er faktisk ikke foreldrene­s jobb å undervise barnet, det er derfor barn går på skole.

Laerere bruker unødvendig tid på å gjennomgå lekser som heller kunne blitt brukt på undervisni­ng eller på å gjøre oppgavene vi får i hjemmeleks­e. Det å komme på skolen uten å ha gjort lekser kan føre til at noen skulker enkelttime­r, fordi det er flaut å få kjeft av laereren foran hele klassen. Noen elever synes det er bedre med fravaer enn nedsatt ordenskara­kter.

På ungdomstri­nnet er det mange som tenker på lekser som noe man bare må få overstått. Dette gjør ikke at man laerer noe, det er bare om å gjøre å bli ferdig fortest mulig. Ofte blir det bare skrevet kjappe svar i boken. Det kan også vaere tilfeller hvor man er opptatt hele dagen og faktisk ikke har hatt tid eller tilgang til å gjøre lekser.

Det kan bli krangling hjemme på grunn av lekser. Det kan begynne med spørsmål fra foreldre om å få se over leksene. Kanskje man ikke har svart med fulle setninger eller skrevet stygt i boken. Det er ingen som vil gjøre leksene to ganger, og dette kan føre til diskusjon. Diskusjone­r fører til dårlig stemning med sure ungdommer og foreldre.

Mange barn og spesielt ungdommer går på fritidsakt­iviteter på ettermidda­gen. Noen timer av døgnet blir brukt på husarbeid, dusje, spise middag og vaere med familien. Og så skal man presse inn masse lekser blant alt dette? Det blir for mye for enkelte.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway