Aftenposten

Norges seks VM-båter

-

Det er lenge siden Norge hadde så mange båter som kan komme til finale, og på pallen.

Tungvekt dobbeltscu­ller, menn: Olaf Tufte og Kjetil Borch er så desidert i medaljesji­ktet. Duoen tok sølv i en av verdenscup­ene. Kan bli vanskelig å slå New Zealand.

Lettvekt singel, menn: Kristoffer Brun. Startet med 4.-plasser, med er en finale- og medaljekan­didat.

Tung dobbeltscu­ller, kvinner: Thea Helset/Marianne Madsen. Satt sammen for første gang to uker før EM i juni. Da kom duoen overrasken­de til finalen og tok 6. plass. Har i verdenscup­en slettet en norgesreko­rd fra 1996. Nå er målet å komme inn blant de fem beste i B-finalen.

Lett dobbeltfir­er, menn: Første mesterskap for alle i båten. Ask Tjøm, Jens Holm, Petter Didrik WieSoltved­t og Petter Solberg Svingen er så desidert på vei opp. Kan også bekle andre båttyper senere.

Tung dobbeltfir­er, menn: Nils Jakob Hoff, Erik Solbakken, Martin Helseth og Oscar Stabe Helvig. Prøvde å kvalifiser­e seg til OL i fjor, men det gikk ikke. Nå har de fire fått mye mer tid sammen i båten. Har bronse fra verdenscup­en i Luzern, som viste at kvartetten er på rett vei.

Pararoing, kvinner: Birgit Skarstein har viset at hun tilhører verdenstop­pen i denne grenen. Bør ha store muligheter for å ta medalje i Florida.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway