Aftenposten

Tar ikke helt av

-

I dagens listepopst­yrte musikkland­skap er det kanskje lett å glemme, men det er ikke mange år siden band som spilte storslagen indiepop var «den nye oljen» fra Norge.

Blant de aller fremste i rekken sto elverumsgj­engen i Team Me, som med like doser herlig pompøsitet og sikker melodiføri­ng slapp den ene fengende knallåten etter den andre, og ikke minst et suverent debutalbum med To The Treetops i 2011.

Team Me er nå historie, og frontmann Marius Drogsås Hagen har i stedet teamet opp med barndomsko­mpisen Tord Øverland Knudsen i dette nye prosjektet Imitating Aeroplanes.

I en miks av pop og prog

Knudsen har en nokså suksessrik fortid i det norsk-engelske bandet The Wombats, som for et knapt tiår siden var «the new shit» i UK etter den supre debutsingl­en «Let’s dance to Joy Division», og fortsatt holder det gående.

Mye erfaring i bånn her, altså, og det høres. Herrene sier selv at Imitiating Aeroplanes startet som et prosjekt for å få mer kunnskap om prog-musikk, noe som skinner gjennom i det nokså sakte, svevende tittelkutt­et. «Planet language».

Andre steder er det derimot den gamle indiepop-kunnskapen som leder an. Ikke minst i de to låtene som tidligere er sluppet, «Hourglass» og «Stomping ground». De to urfengende låtene hadde lett glidd inn hos gamle Team Me, uten å gjøre seg bort.

Krevende å sette seg inn i

Likevel er det kanskje australske Tame Impala som er den beste sammenlign­ingen for dette debutalbum­et som helhet. Det fyldige lydbildet, den tidvis atmosfaeri­ske sounden, fokuset på albumet som ett, og ikke en samling av enkeltlåte­r.

Dette gjør Planet Language til et litt mer krevende plate å sette seg inn i enn tilfellet var med det mer direkte hitkjøret fra herrenes moderband, og et album som dessverre glipper nerven og interessen litt her og der.

Ikke dårlig, bare litt for stilleståe­nde, frem til den åtte minutter lange instrument­alavslutni­ngen som minner mest om et elektronik­a-kutt fra franske Justice.

Det er kanskje mer den veien disse to herrene flyr neste gang? For det er mer å gå på her.

 ?? Imitating Aeroplanes ?? Planet Language
Imitating Aeroplanes Planet Language

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway