Aftenposten

Siste bakke ble for tøff for Boasson Hagen

-

Formsterke Edvald Boasson Hagen var spådd som Norges største gullkandid­at under VM på hjemmebane, men måtte se drømmen ble knust i siste bakken.

Edvald Boasson Hagen måtte slippe da han ikke hang med på et angrep opp den såkalte «laksebakke­n» for siste gang. Han var i mål på 31.-plass, et drøyt minutt bak den historiske VM-vinneren Peter Sagan og landsmann Alexander Kristoff, som tok sølvet.

– Jeg falt av i Laksebakke­n. Det ble litt for tøft. Jeg prøvde å bli med på et lite støt i starten av bakken, men da dro jeg på meg for mye syre i bakken til å vaere med videre, sa Boasson Hagen etter målgang.

– Jeg drømte om gull, og håpet at jeg skulle vaere med over toppen. Målet mitt var å støte over toppen, innenfor de siste tre kilometern­e, men når jeg ikke er med i den fremste gruppen så jeg kan støte, så er ikke det veldig aktuelt.

Roser Kristoff

Rudsbygdin­gen berømmet sølvmedalj­ør Kristoff etter det over 270 kilometer lange rittet på hjemmebane.

– Det er ikke så overrasken­de. Han er en sliter og utrolig flink på det der. Han viser det nok en gang. Det er gøy at han klarer å ta sølvet, så kjørte vi bra sammen i dag hele gjengen.

Boasson Hagen har tapt seieren på målfoto flere ganger denne sesongen. Han skjønner godt at Kristoff var skuffet etter at Sagan snek seg foran på de siste meterne.

Stolt over tilskuerne

– Det er alltid surt å tape på målfoto, men jeg vet ikke hvordan spurten var. Hadde han igjen ekstra krefter, var det sikkert surt. Jeg vet ikke hvordan situasjon var. Kanskje vant han sølvet, kanskje tapte han gullet.

Uansett mener Boasson Hagen at det norske publikumet har levert til toppkarakt­er under verdensmes­terskapet, som ble en ekte folkefest.

– Det var utrolig gøy og bra gjennomfør­t og et bra VM av Norge, avsluttet Boasson Hagen. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway