Aftenposten

Hilsen fra 90-tallet

- Av Patrick Marber

miljø, men gir ingen bilder. Når de ikke brukes, stables de bak scenen, uten at det gjør scenebilde­t mer spennende.

Musikken i forestilli­ngen spenner fra Beethoven til La La Land (!). Ja, nettopp, årets største hollywoodh­it, plassert i et britisk samtidssty­kke om destruktiv kjaerlighe­t. Det kan sikkert vaere en fungerende kontrast om noen år, men nå går tankene rett til filmmusika­len.

God debut

Jeg blir sittende og irritere meg over ganske mye, og det er synd. For PerOlav Sørensen har samlet fire riktig gode skuespille­re: Ester Grenersen, Andrea Braein Hovig, Nicolai Cleve Broch og Anders Danielsen Lie.

Sistnevnte er blitt en av våre beste filmskuesp­illere, saerlig etter fjorårets TV-serie Nobel, også den regissert av Sørensen. I Closer debuterer Danielsen Lie på scenen, som den emosjonelt frynsete nekrologjo­urnalisten Dan.

Danielsen Lie kommer godt fra det. Saerlig i scenene med Alice (Ester Grenersen), er en sjelden kjemi på plass mellom de to karakteren­e. Man tror på at de møtes helt tilfeldig, og velger å bli hos hverandre. For en stund.

Fyker som pingpongba­ller

Andrea Braein Hovig gjør en god rolle som fotografen Anna. Hun har både integritet og følsomhet, og er like deler kul som lengtende. Nicolai Cleve Broch forsvarer sin sexavhengi­ge lege, og klarer å gjøre ham både menneskeli­g og sjarmerend­e. Marbers kvikke replikker fyker som pingpongba­ller mellom karakteren­e.

Godt fremført og herlig britisk, men det skaper også en avstand. For det er jo ikke sånn man snakker sammen, i hvert fall ikke når livet er på sitt mørkeste.

Under premièren på Parkteatre­t i Moss, fikk skuespille­rne masse latter. Det var vel fortjent. Selv slet jeg mer med de mer emosjonell­e scenene. Det er mye dirrende stemmer. Det er lite som virkelig berører. Det er ingen spennende valg.

Her er det menneskeli­ge følelsesre­gisteret helt likt såpeoperae­ns. Våre kjaerlighe­tsliv er kanskje enda mer flyktige nå enn for 20 år siden. Derfor er det synd at denne oppsetning­en av Closer føles både gammel og lettvint.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway