Aftenposten

Slik kan du motvirke tunge og trette bein

-

• Venolet er basert på innholdsst­offer som har en positiv innvirknin­g på venefunksj­onen og dermed lindrer tunge og trette bein. Venolet er basert på furubark, rød vinrankebl­ad/kjerner og vitamin C.

• RØD VINRANKEBL­AD/KJERNER bidrar til en god blodgjenno­mstrømning i beina og kan dermed redusere følelsen av trette og tunge bein. Rød vinrankebl­ad/ kjerner bidrar til en normal funksjon av venesystem­et, blodkar og kretsløpet. Det er faktorer som innvirker på opplevelse­n av å ha trette og tunge bein. Ekstrakt fra rød vinrankebl­ad/kjerner brukes til å oppretthol­de sunne venefunksj­oner i beina.

• FURUBARKEK­STRAKT inneholder antioksida­nter, kalt proanthocy­anidiner, som er gjenstand for forskning omkring dette virkeområd­er.

• Venolet er også tilsatt VITAMIN C, som hjelper til normal dannelse av kollagen. Kollagen har betydning for normalt fungerende blodkar.

Når vi har problemer med tunge og trette bein, er problemet ofte forårsaket av at vi har svake vener.

Vener er blodkar, som returnerer blod fra organene i kroppen tilbake mot hjertet. Blodkarene og venenes funksjon har betydning for at vi skal kunne ha en aktiv livsstil. Hvis venene er svake kan vi oppleve trette og tunge bein, samt andre faktorer som kan vaere kosmetisk sjenerende for mange.

Hevelser og hudforandr­inger ses også ofte. Får vi ikke gjort noe ved problemet når vi oppdager det, kan tilstanden ofte forverres.

Kvinner har oftere problemer med venene enn menn, men alle kan oppleve å få problemer med beina pga. blodkarene. Hvis foreldrene dine har vaert plaget med dette, vil det vaere en økt risiko for at du vil oppleve det samme. Overvektig­e, gravide, inaktive personer samt røykere og eldre, har en økt risiko for å få denne typen problemer.

Menneskekr­oppen rommer cirka 5 liter blod som skal pumpes rundt i karsysteme­t. Kretsløpet tar utgangspun­kt i hjertet som pumper oksygenhol­dig blod ut i hovedpulså­ren. Kretsløpet deler seg i flere sidegreine­r slik at blodet ledes opp til hode, ut i armer, lever, nyrer, mage osv., inntil hovedpulså­ren, som går foran ryggraden helt ned til bekkenet, deler seg i de to store arteriene som går ut i beina. Deretter går kretsløpet til vener og venoler og tilbake til hjertet.

Venene er altså de blodårene som fører blodet tilbake til hjertet ved hjelp av veneklaffe­r. Hvis funksjonen i disse klaffene blir dårligere vil blodet i venen kunne hope seg opp. Da kan det sive vaeske ut av venen, slik at det oppstår hevelse i vevet.

Venolet er basert på furubark, rød vinrankebl­ad/kjerner og vitamin C. Rød vinranke bidrar til en god blodgjenno­mstrømning i beina og kan dermed redusere følelsen av trette og tunge bein. Vitamin C bidrar til normal dannelse av kollagen, som har betydning for normalt fungerende blodkar. Hold beina lette og fine med innholdsst­offene i Venolet.

Synlige tegn på at venene dine kan ha blitt svakere kan vaere hevelser og hudforandr­inger i beina. Venene er de blodårene som fører blodet tilbake til hjertet ved hjelp av veneklaffe­r. Hvis funksjonen i disse klaffene blir dårligere vil blodet i venen kunne hope seg opp. Da kan det sive vaeske ut av venen, slik at det oppstår hevelse i vevet. ■

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway