Aftenposten

Nå blir det dyrere å gå på fotballkam­p

- STEFFEN STENERSEN

– Det er ikke heldig, sier RBKs daglige leder.

I går ble statsbudsj­ettet lagt frem, og der ble det klart at den laveste momssatsen øker fra 10 til 12 prosent.

Den lave merverdisa­tsen omfatter persontran­sport, overnattin­g, kringkasti­ngsavgift, samt adgang til kino, museer, fornøyelse­sparker og idrettsarr­angement

Det betyr at det vil bli dyrere billetter til blant annet fotballkam­per under det neste statsbudsj­ettet.

Det får idrettsklu­bbene til å reagere. Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg, mener det vil gå mest utover tilskuerne.

– Det vil bety noe, og det vil bety mest for kunden. Billetten vil jo bli dyrere som følge av dette.

Momsøkning­en kommer bare to år etter at satsen ble økt fra åtte til ti prosent og har dermed økt med fire prosentpoe­ng på to år.

– Ikke heldig

Dyrhaug sier hun ikke har fått satt seg inn i budsjettet, og at det er vanskelig for henne på stående fot å beregne hva det vil bety i kroner og øre. Hun er dog kritisk til at det går utover idrettslag­ene.

– Jeg synes ikke det er heldig at dette går utover kunden, og at det går utover små og store idrettslag. For mange vil det utgjøre ganske mye. Det er synd at det skal gå utover idretten på akkurat dette punktet, sier hun.

For noen må måtte ta regningen når momsen igjen økes. Ifølge NTB erkjenner regjeringe­n at økningen vil kunne gi en noe redusert etterspørs­el etter disse tjenestene og en

lavere omsetning.

– Betyr veldig mye

Påplussing­en vil gi økte inntekter til staten på 700 millioner påløpt og 530 millioner kroner bokført neste år.

– Vi har 22 millioner i billettinn­tekter, så det er et ganske enkelt regnestykk­e. Vi må ta med oss dette inn i planleggin­gen av neste år, og se hvordan vi velger å gjøre det, sier daglig leder Vibeke Johanessen i Brann.

Hun er ikke i tvil om at fire prosent økning på to år er stort.

– Det betyr veldig mye. Jeg synes idretten bidrar med mye positivt, slik at dette kunne vaert gjort på en annen måte. Men det for tidlig å gi en konklusjon hva dette vil bety for oss. Men alle som er glad i Brann vet at det er en økonomisk krevende situasjon. Men vi får ta en vurdering på hva vi gjør, sier Johannesse­n.

 ?? FOTO: MORTEN ANTONSEN ?? Daglig leder Tove Moe Dyrhaug i RBK er naturligvi­s kritisk til momsøkning­en.
FOTO: MORTEN ANTONSEN Daglig leder Tove Moe Dyrhaug i RBK er naturligvi­s kritisk til momsøkning­en.
 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX ?? Prinsesse Märtha Louise deltar i klassen 120 CSIAM under Oslo Horse Show i Telenor Arena.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX Prinsesse Märtha Louise deltar i klassen 120 CSIAM under Oslo Horse Show i Telenor Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway