Aftenposten

Utstyrsfri­ken

Når man er sjef i Mathallen, blir det fort til at man har to oppvaskmas­kiner og tre stekeovner hjemme.

- – Helle Aarnes

TRE STEKEOVNER [Ventetiden]

Det tok så lang tid å bygge kjøkkenet at da det endelig var ferdig, var det kommet nye modeller av ovnene jeg allerede hadde kjøpt. Det er mer enn jeg trenger til daglig, men deilig når vi har gjester.

DEN VAKRESTE TANKEN [Praktisk]

Vi har to oppvaskmas­kiner også. Det er den vakreste tanken jeg har hatt. Da kan man rydde og vaske samtidig, og slipper å bruke benkeplate­n til oppbevarin­g.

SKAPENE FULLE [Ny regel]

Jeg har hatt alt fra eggkoker til elektrisk potetskrel­ler. Skapene er så fulle at jeg har avtalt med kona at for hver ting som kommer inn, må det én ting ut. Det er ingen dum regel.

ASSISTENTE­N [Egentlig for dyr]

Thermomix, en kjøkkenmas­kin med varme. Den koker, kutter, elter, alt mulig.

De store kokkene har en assistent. Dette er min assistent.

SOUS VIDE [Perfekt]

Denne bruker jeg mye, men jeg trenger ikke sous vide for å lage mat. Jeg har en brødbakema­skin også. Den bør ut på Finn. Jeg tror jeg har brukt den én gang.

EKSTRA KULT [Gadgets]

Jeg tror mange menn har det med kjøkkenuts­tyr som de har det med bil, wi-fi og andre gadgets. Jeg liker alt som gjør ting ekstra kult. Men det er klart det kan bli dyrt, spesielt hvis det ikke blir brukt.

GOD UTSIKT [Prioritet]

Da vi bygget huset, var vi enige om at kjøkkenet skulle vaere stort og ligge i det beste rommet. Det er en selvfølge for meg at gjestene skal sitte på det fineste stedet. Så håpet vi bare at vi hadde nok rom til barna.

LAG MIDDAGEN SELV [Matkasser til barna]

Den som kommer først hjem, lager middag. Vi har bestilt Godt- levert-kasser som barna må lage. Vi tvinger dem ikke, men det er den eller brødskive. Jeg reiser ikke hjem for å lage middag til dem. Den yngste på 12 er interesser­t i å lage mat.

 ??  ??
 ??  ?? FRODE RØNNE MALMO (47) [Daglig leder i Mathallen på Vulkan i Oslo. Ivrig hobbykokk.]
FRODE RØNNE MALMO (47) [Daglig leder i Mathallen på Vulkan i Oslo. Ivrig hobbykokk.]

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway