Aftenposten

Drømmehelg gir OL-tro

-

De tre siste vinter-OL har gitt Norge bare én skøytemeda­lje (bronse). Helgens pangstart på verdenscup­en skaper forhåpning­er om at noe virkelig stort er i gjaere.

Norge var en gang i tiden skøytenasj­on nummer én. Det viser også OL-statistikk­en med i alt 80 medaljer (25 gull). Men det har gått trått siden Ådne Søndråls triumf på 1500-meteren i Nagano i 1998.

I løpet av de fire siste vinter-OL har Norge i alt tatt tre bronse, der to av dem kom helt tilbake i 2002.

Etter verdenscup­åpningen i Heerenveen sist helg tyder mye på at pilene peker rett vei for skøyteleir­en. I helgen ble det i alt seks pallplasse­r, tre av dem individuel­t. Håvard Holmefjord Lorentzen slo blant annet til med seier på den første 500-meteren.

– Jeg tror aldri vi har tatt så mange pallplasse­r i løpet av én og samme helg. Det er imponerend­e, og dette gir oss tro på at vi kan ta medaljer i OL. Norge har kun én medalje fra de tre siste OL. Den statistikk­en vil vi gjøre noe med, sier landslagst­rener Sondre Skarli til NTB.

– Skøyter har en helt spesiell plass i hjertet hos mange nordmenn. Da er det stort at vi nå er tilbake og kjemper helt der oppe i toppen, legger han til.

Ingen hvilepute

Lorentzen imponerte også da han skøytet inn til tredjeplas­sen på søndagens 1000 meter. Tiden 1.08,28 var hans beste på en lavlandsba­ne noensinne. Hans tidligere rekord lød på 1.09,03.

Sverre Lunde Pedersen viste seg også fra en helt annen side enn i forrige sesong. Fana-løperen satt lenge i lederstole­n på 5000-meteren, og han ble først vippet ned til tredjeplas­s etter at Sven Kramer og Ted-Jan Bloemen duellerte om seieren i siste par.

– Helgens resultater gir oss en trygghet og noe å bygge videre på. Det skjerper oss, for dette skal ikke bli noen hvilepute. Det tåler vi ikke, poengterer Skarli.

Kommende helg er det verdenscup i Stavanger.

(NTB)

 ??  ?? Håvard Holmefjord Lorentzen.
Håvard Holmefjord Lorentzen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway