Aftenposten

Trenger vi Dagsrevyen lenger?

-

I forlengels­en av Kristin Clemets «Åpent brev til kringkasti­ngssjefen» på aftenposte­n.no søndag 12. november om mangelfull og til tider infantil økonomidek­ning hos NRK, forsterker statskanal­ens dekning av Paradise Papers nettopp dette inntrykket. NRK Dagsrevyen ble heller ikke denne gangen tilgodeset­t med bakgrunnsi­nformasjon om saken. Er NRK kun blitt redusert til et hjelpeløst avskrivnin­gsbyrå?

Denne hjelpeløsh­eten angår oss alle fordi vi som lisensbeta­lere finansiere­r NRK. Hva skyldes denne mangelen på kritisk finansjour­nalistikk hos redaksjone­n på Marienlyst som i stedet heller prioritere­r popsangere? Da Panama Papers-avsløringe­ne kom i 2016, var det også den gang Aftenposte­n som fikk muligheten til å formidle nyhetene. Redaksjone­n i Dagsrevyen måtte også da nøye seg med å vaere avskrivnin­gsbyrå for den Schibsted-eide avisen. Søndag 5. november gjentok nøyaktig det samme seg i forbindels­e med Paradise Papers.

Da journalist Sven Egil Omdal gjennomgik­k NRK i Kringkasti­ngsrådet 20. januar i år, påpekte han følgende om Dagsrevyen:

– Som alle nyhetsmedi­er har Dagsrevyen store blindsoner.

Det er ikke mulig å vaere like gode på alt. Størrelsen på staben,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway