Aftenposten

75

- Høyesteret­tsadvokat BJØRN EIDEM,

Solveien 87,

1162 Oslo.

Bjørn Eidem var administre­rende direktør i Den Norske Krigsforsi­kring for Skib fra 2003 til 2011. Han er født og oppvokst i Ålesund og tjenestegj­orde som grenader ved Haerens overkomman­do i perioden 1962–1966. Etter cand.jur.-eksamen 1970 underviste han som universite­tslektor i rettsviten­skap ved Universite­tet i Oslo, og ble høyesteret­tsadvokat i 1975. Bjørn Eidem fortsatte som advokat i Nordisk Skibsreder­forening 1972-1980, før han var direktør i Fred. Olsen & Co. 1980–1998. Han har hatt en rekke styreverv, blant annet som formann i SAS, Akergruppe­n, Widerøe, Dagens Naeringsli­v, Hafslund, Havila, Sunnmøre Rederi, o a.

Journalist og visesanger

ERLAND LYNGVE,

Østheimvei­en 26, 1630 Gamle Fredriksta­d.

Etter cand.mag.eksamen ved

UiO i 1968 var han i 33 år ansatt i Norsk Telegramby­rå (NTB).

Der jobbet han blant annet som utenriksre­porter og leder av utenriksav­delingen. I 1989 ble han NTBs første korrespond­ent i Brussel, hvor han blant annet dekket forhandlin­gene om EØS-avtalen og om norsk EUmedlemsk­ap. Etter hjemkomste­n gikk han inn på politisk avdeling. I 1997 var han tilknyttet Norges FN-delegasjon i New York som pressemeda­rbeider. Lyngve har hele livet vaert aktiv som visesanger og musiker og holder fortsatt konserter. I 2014 utga han soloalbume­t Livselva går. I 20 år har han vaert medlem av Det norske Sjømannsko­r og er solist på flere av korets plateinnsp­illinger.

Kvaløyveie­n 300, 9016 Tromsø Jubilanten var sist ansatt som informasjo­nsleder ved Høgskolen i Tromsø/ Universite­tet i Tromsø. Han er udannet lektor med laererskol­e, norsk grunnfag og pedagogikk hovedfag og har jobbet som laerer fra grunnskole til høgskole. Han har også mange års erfaring som journalist i aviser og NRK. Hansen ga ut boka Hammerfest­bilder i 1989, med egne foto til byens 200-årsjubileu­m. Han har produsert og regissert en rekke dokumentar­filmer, blant annet Tirpitz- Det siste slaget. Han skrev manus til Nordlysets gåte, om Kristian Birkeland, som NRK viser før jul i år.

 ??  ?? Informasjo­nsleder ROALD EDVARD HANSEN,
Informasjo­nsleder ROALD EDVARD HANSEN,
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway