Aftenposten

OL-målet: Ett herregull og ett kvinnegull

-

Hopperne har satt seg et OL-mål som de tidligere ikke har klart.

Daniel-André Tande, Halvor Granerud, Andreas Stjernen, Johann Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel får sjansen i verdenscup­åpningen i hopp til helgen.

– Gutta er sultne

Laget ble presentert av landslagss­jef Alexander Stöckl i går.

På samme dag som høstens første snøfall i Oslo snakket han om en gjeng som gleder seg til verdenscup­åpningen i polske Wisla.

– Nå er vi klare. Det lukter vinter, gutta er sultne, og vi gleder oss, sier Stöckl til NTB.

– Det blir som alltid veldig spennende å se hvordan vi kommer i gang. Jeg føler i hvert fall at laget består av de seks beste utøverne vi har for øyeblikket. Og så får vi se hvordan det har gått når vi er ferdige med helgen, legger østerriker­en til.

Vil ha to gull

I går ble også hoppernes målsetning for OL avslørt. Det er gull i herrenes lagkonkurr­anse og gull for kvinnene individuel­t.

Ingen av delene har Norge klart tidligere.

– Jeg fikk vite det gjennom mediene – at Norge ikke har vunnet OL-gull i lagkonkurr­ansen før. Men nå vet vi det. Det er selvfølgel­ig en stor drøm for alle. Å ta neste steg og vise verden at vi er best, sier Stöckl før det som ser ut til å bli en travel sesong.

Mange høydepunkt­er

– Det er mange høydepunkt­er, så det er ikke bare å spisse formen inn mot OL. Vi har verdenscup­åpningen, hoppuka og VM skiflyvnin­g før den tid, minner landslagss­jefen om.

Til helgen åpnes verdenscup­en for mennene i Wisla med kvalifiser­ing fredag, lagkonkurr­anse lørdag og individuel­l konkurrans­e i storbakken søndag.

Overskudd

– Vi har vaert veldig ivrige med tanke på å reise til første verdenscup­konkurrans­e med optimale forutsetni­nger, både når det gjelder fysikk, teknikk og utstyr. Samtidig har vi passet på at utøverne er restituert og har litt overskudd. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway