Aftenposten

Krever at hele landslaget sparkes

- ROAR LYNGØY

Også Arne Scheie er bedrøvet over Italias VMmiss: – De skal jo vaere med i VM, sier han.

– Ut med alle sammen, raser italienske medier.

For første gang siden 1958 får ikke Italia vaere med i fotball-VM.

Heroiske Sverige er VM-klare, og mens euforien herjer hos «söta bror», er det blytungt å vaere italiener.

– Fortjent

– Det er veldig morsomt at en relativt liten nasjon som Sverige klarer å ta seg til VM. Det er lov å vaere god i forsvar, og over to kamper synes jeg at Sverige fortjente dette, sier NRKs mangeårige fotballkom­mentator Arne Scheie.

– Men for oss som har fulgt fotball-VM i 100 år, skal jo Italia vaere med i VM. Dessverre er dagens Italia-utgave noe av det dårligste vi har sett. Laget mangler kreativite­t og en skikkelig målscorer, sier fotballgur­uen.

Knallhard dom

Dommen fra italienske medier er knallhard etter at Italia ikke maktet å score i løpet av drøye 180 minutter mot Sverige.

– Ut med alle sammen, skrev Corriere dello Sport på sin avisforsid­e i går.

De peker på at det er 60 år siden sist landet ikke deltok i et VM-sluttspill, og at veterankee­per Gianluigi Buffon fikk et tårevått farvel. Nå mener flere aviser at det er på tide med en fullstendi­g opprenskni­ng, og at både president Carlo Tavecchio og landslagss­jef Gian Piero Ventura bør gå.

– Alle bør gå

– Alle bør gå av, lyder forsidetit­telen til avisen Tuttosport.

– Null mål i en playoff mot Sverige er en skam, freser avisen.

– En aera er over, skriver La Gazzetta dello Sport.

Tre verdensmes­tere og en forsvarsve­teran satte punktum for sine landslagsk­arrièrer etter mandagens kamp.

Foruten keeperlege­nden Gianluigi Buffon (39) har midtbanema­nnen Daniele De Rossi (34) og forsvarskj­empene Andrea Barzagli (36) og Giorgio Chiellini (33) spilt for siste gang for «Gli Azzurri».

Buffon debuterte på A-landslaget i 1997 og fikk hele 175 kamper. Både han, De Rossi og Barzagli var med i laget som vant VM i 2006, mens Chiellini har spilt 96 kamper siden debuten i 2004.

At Italia går glipp av VM for første gang på 60 år kan også føre til at flere spillere gir seg og slipper til yngre krefter.

– AEraen til fire eller fem veteraner tar slutt, mens aeraen til de sultne, unge spillerne på vei opp starter, og det er slik det bør vaere, sier landslagss­jef Gian Piero Ventura.

 ?? FOTO: BEATRICE LARCO / TT / NTB SCANPIX ?? VM går uten Italias deltagelse.
Det er en skam, ifølge avisene dagen etter kampen mot svenskene.
FOTO: BEATRICE LARCO / TT / NTB SCANPIX VM går uten Italias deltagelse. Det er en skam, ifølge avisene dagen etter kampen mot svenskene.
 ??  ?? Arne Scheie.
Arne Scheie.
 ??  ?? Gianluigi Buffon,
Gianluigi Buffon,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway