Aftenposten

Jarl Helmut Schrøder

- Terje Aass Tore Mellem Just Ebbesen Claus Svendsen

Jarl Helmut Schrøder ble født 29. oktober 1942 og døde 20. oktober av hjerneblød­ning, som startet mens han var på fisketur med naere venner. Han kom raskt til behandling, men døde senere samme dag.

De første barneårene tilbrakte han i Tyskland og kom til Drammen litt etter krigens slutt hvor han vokste opp. Etter realartium og befalsskol­e gjennomfør­te han studier i Karlsruhe i Tyskland og NTH i Trondheim der han utdannet seg til sivilingen­iør med spesialise­ring i maskin/ produksjon­steknikk. Han videre- utdannet seg i kjemi og tok diplombryg­ger mesterutda­nnelse i København.

På NTH fikk Jarl venner som ga grunnlag for naer sosial omgang resten av livet og årlige turer i høyfjellet. Han arbeidet på Aass Bryggeri fra 1972 til 1982, etter hvert som teknisk sjef. Deretter ble han engasjert som driftssjef på Vinmonopol­et i årene 1982 til 1987. I 1987 ble han ansatt som administre­rende direktør på Ørsta Stål.

Alle steder har han gjort en helhjertet og viktig innsats. I tillegg hadde han en rekke styre- og tillitsver­v i bedrifter, organisasj­oner og lokalmiljø­et. Jarl var i yngre dage ren habil konkurrans­esvømmer, aktiv i NTH I svømmeklub­b, tillitsman­n i Norges Svømmeforb­und. Han var levendeopp­tatt av veteranmot­orsykler og medlem av Norsk India n Klubb, teknisk og en skikkelig handyman.

Jarl var helstøpt, godt likt med høy integritet og hadde en naturlig autoritet: et forbilde og en lederskikk­else. Han var en god venn, hjelpsom, beskjeden av natur, sindig, lun og seg selv. Han var ungdommeli­g hele livet, fremoverle­nt, klok og menneskeli­g, med mye personlig varme. Jarl nådde viktige mål i livet: Privat, yrkesmessi­g og menneskeli­g.

Våre tanker går til hans to barn, Tiril og Marit, to barnebarn og samboeren Marit Kvammen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway