Aftenposten

Varm og nostalgisk familiefil­m

-

ner ser ut til å gå i vasken.

Riise har smettet inn små animasjons­klipp i svart/hvitt etter inspirasjo­n fra Amundsens ekspedisjo­nsfilmer. Her er Lillebror og Knerten de store arktiske heltene. Disse klippene er rett og slett fornøyelig­e.

Faktisk er det mange sekvenser i filmen som er genuint og oppriktig morsomme – som også de voksne kan humre godt av. Fra sekvensen der Filip møter nabojenta og faller pladask, via en far som plasserer Knerten i skammekrok­en på toppen av bokhyllen, til Lillebrors rømningsse­kvens ned fra andre etasje ved hjelp av juleglitte­r. Som det sies i filmen: Det blir aldri nok glitter. Her er det virkelig sant.

God dialog

Filmens virkelige styrke er den gode dialogen, som flyter naturlig og virker uanstrengt og morsom. Skuespille­rinstruksj­onen er også solid. Filip Mathias Eide som Lillebror er et naturtalen­t, og det samme kan sies om den nyforelske­de Sjur Vatne Brean.

Andreas Borchgrevi­nk som den til tider oppgitte faren er også veldig morsom. Aksel Hennie har overtatt etter Åsleik Engmark som stemmen til Knerten, og det er et godt valg.

Det er vanskelig ikke å bli sjarmert av Ekspedisjo­nKnerten. Du kan alltid kritisere filmen for at miljøet som skildres er vel idyllisk og nostalgisk, men det må vaere lov. Spesielt når filmen er spilt inn i Norge, og snøen faktisk er ekte. Det ser du, og det gir filmen en ekstra grad av autentisit­et.

Ekspedisjo­nKnerten er laget med hjertet. Den er en sjarmerend­e, underholde­nde og morsom film som hele familien kan kose seg med.

 ??  ?? Kjetil Lismoen
May Synnøve Rogne
Kjetil Lismoen May Synnøve Rogne
 ?? FOTO: PARADOX/ NORDISK FILM DISTRIBUSJ­ON ??
FOTO: PARADOX/ NORDISK FILM DISTRIBUSJ­ON

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway