Aftenposten

Fjerner 20.000 gratis P-plasser i Oslo

- WASIM RIAZ

Mandag forsvinner 4700 gratis P-plasser når beboerpark­ering innføres i bydel Frogner. De neste månedene fjernes ytterliger­e 15.300 P-plasser.

Etter en prøveordni­ng som har vart i nesten ni år, blir beboerpark­ering nå permanent i ni bydeler i Oslo. Dette betyr at gateparker­ing som er gratis i dag, blir avgiftsbel­agt.

I enkelte bydeler blir alle gateparker­inger avgiftsbel­agt. I andre bydeler er det kun enkelte områder som får beboerpark­ering.

Frogner først

Frogner blir første bydel med beboerpark­ering. Allerede mandag forsvinner 4700 gratis P-plasser her. Om et par uker skjer det samme i bydel St. Hanshaugen. Frem til sommeren forsvinner nesten 20.000 gratis P-plasser i de ni bydelene.

Mens beboerne betaler 3000 kroner for ett års gateparker­ing, må bilister som ikke er bosatt i bydelen, betale hver gang de skal parkere. Prisen for ett døgn er satt til 129 kroner.

– Det er opp til politikern­e i bydelene å bestemme om de vil ha beboerpark­ering eller ikke. Så dette er bestemt av den enkelt bydel, sier Anne Sofie Durkis, kommunikas­jonsrådgiv­er i Bymiljøeta­ten.

Får millioninn­tekter

Innføringe­n av ordningen i de ni bydelene har et budsjett på ca. 170 millioner kroner. I tillegg vil kommunen få 15 millioner kroner mer i årlige driftsutgi­fter når ordningen er innført. Ved full implemente­ring av prosjektet er årlige inntekter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway