Aftenposten

Beboerpark­ering

-

Ble innført som en prøveordni­ng på deler av Grønland, Marienlyst og St. Hanshaugen i januar 2009. Ordningen blir nå permanent flere steder i Oslo.

Bileiere som bor i en sone med beboerpark­ering, kan betale 3000 kroner til kommunen og parkere så lenge de vil i sin sone. Bilister uten beboerkort kan parkere der mot betaling på dagtid. Ordningen med betaling gjelder fra kl. 09 til kl. 20 mandag til lørdag. Det blir ingen makstid på slik parkering, men man kan kjøpe parkering for bare

24 timer om gangen.

Elbileiere har fritak fra betaling (uansett hvor de bor), og kan dermed parkere gratis døgnet rundt.

beregnet til 106 millioner kroner.

– Hva skal pengene brukes til? – Pengene vi får inn, skal i første omgang dekke utgifter til å innføre ordningen. Når investerin­gene er nedbetalt, kan pengene bli en del av parkerings­fondet. Fondets overskudd bruker Bymiljøeta­ten blant annet til trafikksik­kerhetstil­tak, gateopprus­tning og kollektivt­rafikk. Vi skal sette opp flere hundre nye billettløs­e P-automater og skilter, svarer Durkis.

I tillegg har etaten moderniser­t søkeproses­sen og digitalise­rt beboerpark­eringskort­ene. Bileiere som oppfyller kriteriene, får klarsignal med en gang de har betalt. De slipper å vente på oblat i posten.

Durkis oppfordrer bilistene i bydel Frogner til å søke om beboerkort så fort som mulig. Allerede fra mandag vil de som ikke har betalt for parkering, få et gebyr på 600 kroner.

Gratis for elbiler

Mens bilister som bor i et område med beboerpark­ering må betale 3000 kroner i året, kan elbileiere fra hele landet parkere der gratis.

– Hovedregel­en er at elbiler parkerer gratis på alle kommunale avgiftspla­sser i Oslo. Etter hvert

 ?? FOTO: INGAR STOREFJELL ?? 2009 kom beboerpark­ering som en prøveordni­ng i Oslo. Nå blir den permanent. Fra mandag får så å si hele bydel Frogner beboerpark­ering. Dermed forsvinner 4700 gratis P-plasser.
FOTO: INGAR STOREFJELL 2009 kom beboerpark­ering som en prøveordni­ng i Oslo. Nå blir den permanent. Fra mandag får så å si hele bydel Frogner beboerpark­ering. Dermed forsvinner 4700 gratis P-plasser.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway