Aftenposten

Inder på Nordpolen varmer

-

Jewel of India har funnet formen på Nordpolen.

– Har vi vaert her før? spør Spisevenne­n idet vi kommer inn døren. – Jeg husker bare den norske restaurant­en Victor, men nå er det altså blitt indisk her også.

Nye Taj Mahal lenger nede i Vogts gate var lenge det eneste alternativ­et i området, men for to år siden startet Frognersuk­sessen Jewel of India en avdeling på Sandaker. Bordvennin­nen og jeg var ganske fornøyde da vi var her rett etter åpning, og nå er det på tide med et gjenbesøk for å se hvordan de klarer seg i dag.

– Servicen er i hvert fall på topp, mener Bordvennin­nen, som er blitt ført til bordet av en svaert hyggelig servitør. Ganske snart har vi også fått poppadoms med en mild salat og mintdressi­ng.

Spisevenne­n vil ha Cobra-øl, så vi deler en stor flaske mens Bordvennin­nen får en frisk Riesling.

Menyen byr både på klassiske indiske retter og husets spesialite­ter. Vi begynner med fritert løk, kyllingvin­ger og små biter marinert lam, og lar oss overtale til å prøve noen av kjøkkenets spesialret­ter: Kylling Methi og «chefs’ special» Masala lam. Spisevenne­n er fast bestemt på seekh kebab.

– Jeg har spist det på de fleste steder her i byen, og vet hvordan det skal smake, mener han.

Lovende forsmak

Det tar ikke lang tid før forrettene er på plass. Den friterte løken har en god overflate og et fint kryddersti­ng mens kyllingvin­gene har ligget i yoghurt og fått et stenk av både sitron og ingefaer. Men det er de små lammebiten­e som det blir mest rift om: Her setter både kanel og kardemomme smak på de møre kjøttbiten­e.

– Den kunne vi bestilt to av, mener Spisevenne­n, som ber om nok en flaske Cobra idet servitøren kommer for å hente de tomme tallerkene­ne og fatene.

Bordvennin­nen ber om et glass av husets rødvin til sin kyllingret­t, og straks

 ?? ALLE FOTO: ROLF ØHMAN ??
ALLE FOTO: ROLF ØHMAN
 ??  ?? Chefs special Masala lam er vel verd å prøve.
Chefs special Masala lam er vel verd å prøve.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway