Aftenposten

Odd Veie-Rosvoll

- På vegne av Ski- og Fotballklu­bben LYN Per Gjermshus

Det er med stor sorg vi mottok budskapet om at Odd Veie-Rosvoll har gått bort nesten 87 år gammel. Han ble født i Verdal 16. desember 1930. Ski og Fotballklu­bben Lyn har mye å takke Odd for. Han kom til Oslo som arkitektst­udent i 1953, og som fotballtrø­nder falt det naturlig å søke Ullevaal stadion og Lyn. Han ble straks husvarm i den aererike hovedstads­klubben, som ble klubben i hans hjerte.

Veie-Rosvoll var ikke bare en fotballint­eressert arkitekt. Han var meget interesser­t i historie, noe som kom Lyn til del. Ganske tidlig tok han tak i klubbens historiske arvegods, som den gang lå nedpakket i skuffer og skap, lagret i kjelleren på den gamle hovedtribu­nen mot Sognsvanns­banen. Han har aeren for at materialet i dag er behørig sikret og arkivert, inkludert masse foto og umistelige olympiske klenodier.

Odd ble etter hvert en evig bidragsyte­r til LYNposten, hvor han briljerte med sine karikaturt­egninger. Et av hans største bidrag til klubben er jubileumsb­oken LYN i hundre, hvor han som billedreda­ktør var med på å skape den flotte boken som beskriver klubbens historie de første hundre år. Han ble i jubileumså­ret tildelt klubbens hederstegn.

I 2001 godkjente klubbens ting hans utkast til endringer av klubbmerke­t. Det vakre emblemet fremstår i dag trolig som det eneste heraldisk korrekte klubbemble­m i landet. Odd VeieRosvol­l var også medlem av styret og klubbens representa­ntskap i flere år.

Det var derfor helt fortjent at Odd Veie-Rosvoll i 2006 ble utnevnt til aeresmedle­m i klubben. En heder som han til fulle har gjort seg fortjent til. Odd var til det aller siste opptatt av klubbens ve og vel. Bare en uke før han gikk bort tok han kontakt med et godt begrunnet forslag til sin gamle klubb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway