Aftenposten

Haga overrasket seg selv

-

Ragnhild Haga håper den kruttsterk­e sesongåpni­ngen på Beitostøle­n er et bevis på at hun kommer til årets sesong som en langt sterkere langrennsl­øper.

Fredag innledet Haga åpningshel­gen med karrièrens beste klassiskre­nn, og søndag fulgte hun opp med en forrykende 10-kilometer i fri teknikk. I mål hadde Åsen-løperen kun Marit Bjørgen foran seg på resultatli­sten, og avstanden opp til langrennsd­ronningen var ikke mer enn 12 sekunder.

– Jeg er nesten litt overrasket selv. Jeg visste formen var bra, men kanskje ikke fullt så bra som dette, sa Haga til NTB.

– Jeg har visst at formen har vært god og at teknikken har sittet, og jeg har gjort mye bra i det siste. Samtidig blir jeg litt overrasket når jeg får sekunderin­ger på at jeg er ti sekunder bak Bjørgen. Det hadde jeg ikke trodd, tilføyde hun. (NTB) I går tok hun sin 17. seier i Beito-sammenheng under 10-kilometere­n i fri teknikk. Ragnhild Haga var den som kom nærmest. Åsen-løperen var 12,6 sekunder bak.

– Var det ikke nok? spøkte Bjørgen i pressesone­n.

Hun visste utmerket vel at det kom til å bli et tema. Bjørgen har ofte hatt for vane å vinne med mer enn et dusin sekunder i den nasjonale åpningshel­gen. Fredag var hun halvminutt­et foran på 10-kilometere­n i klassisk stil.

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ??
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway