Aftenposten

– På mitt beste blir jeg tøff å slå

-

– Jeg synes det var greit. Jeg synes at vi gikk et bra løp, og jeg var forberedt på at Ragnhild kom til å gå et bra løp i dag. Hun gikk bra i klassisk også og er bedre i skøyting. Jeg er 30 sekunder foran Heidi (Weng). Jeg må si at jeg er fornøyd, og så får vi se til helgen hva dette holder til, sa 37-åringen.

Har gjort en god jobb

Akkurat som etter fredagens løp snakket hun med pressen mens en tålmodig Marius (snart to år) koste seg i armene hennes.

– Jeg føler at jeg har gjort en veldig bra jobb, og jeg har også følt meg veldig bra i de dagene vi har vært her på Beito. – Det skal mye til å slå deg i år? – Nei, det tror jeg ikke. Men på mitt aller beste kan det bli tøft. Det blir spennende å se Charlotte (Kalla) til helgen, og de andre norske på laget kommer bare mer og mer.

Det som er helt sikkert er at Bjørgen kommer til å kjempe om sammenlagt­seieren i Ruka. Hun kommer kanskje ikke til å overbevise under kommende fredags sprintetap­pe i klassisk stil, men på 10 kilometere­n i klassisk lørdag og på gårsdagens jaktstart i fri teknikk skal det mye til om hun ikke markerer seg om hun holder seg frisk.

I Ruka kan Bjørgen fort få selskap av søskenbarn­et Anne Kjer- sti Kalvå. 25-åringen fra Lundamo i Melhus kommune i Sør-Trøndelag gikk inn til 7.-plass søndag, og hun var ikke mer enn 1.24,7 minutter bak sin 12 år eldre slektning.

I klassisk på fredag ble Kalvå nummer ti.

Marit Bjørgen (37) har fått den sesongåpni­ngen hun

ønsket seg og drar til Finland med mye selvtillit.

10 plasser i Ruka

Norge har ti plasser i Kuusamo, og om Norge fyller kvoten kommer trolig Kalvå med.

– Anne Kjersti har tatt nye steg. Hun får gå på Lillehamme­r, og så får vi se på uttaket mandag om hun får bli med til Kuusamo også. Jeg skal ikke blande meg inn i uttaket. Vi er 10 stykker, og så får vi se, sa Bjørgen.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN NORWAY ??
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN NORWAY

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway