Aftenposten

NRK og næringsliv­et

- Thor Gjermund Eriksen kringkasti­ngssjef, NRK

Det er viktig at vi har løpende diskusjone­r om hvordan NRK løser oppdraget vi har fått fra Stortinget. For som Clemet skriver den 12. november, så er NRK «vår viktigste og felles finansiert­e allmennkri­ngkaster». Clemet har noen gode poenger som jeg er enig med henne i. Og den dagen ingen mener at det er områder NRK bør bli bedre på, kommer nok ikke. Selvsagt skal våre ører være åpne, og vi skal la oss påvirke av ønsker og synspunkte­r utenfra.

Økonomi og næringsliv handler grunnlegge­nde om verdiskapn­ing, arbeidsliv, fordeling og eierskap. Kort sagt handler det vel egentlig om hva vi skal leve av og hvordan fellesgode­r – som NRK – skal finansiere­s. Det vil være et demokratis­k problem dersom næringsliv­sjournalis­tikken i Norge blir overlatt til spesialise­rte publikasjo­ner som bare skriver av og for næringsliv­et selv. Vi trenger allmenne medier som dekker dette viktige feltet godt, bredt og kritisk på måter som skaper forståelse, innsikt og engasjemen­t.

Økonomi er en del av den daglige nyhetsform­idlingen

Jeg er enig med Clemet i at NRK kan levere en enda sterkere dekning av økonomi og næringsliv. NRK kommer til å sette i gang tiltak for å kunne øke synlighete­n av dette viktige fagfeltet i våre flater. Jeg er sikker på at Clemet vil følge med på om det skjer og gi oss tydelig tilbakemel­ding.

Jeg mener likevel at hun, muligens for å understrek­e sitt poeng, i for stor grad overser vår dekning av næringsliv­et. For økonomi og næringsliv er en viktig del av NRKs nyhetstilb­ud:

Gjennom den løpende og daglige nyhetsform­idlingen.

Gjennom NRKs økonomi- og politikkre­daksjon, der det sitter egne økonomirep­ortere med særlig kunnskap og kildenett.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway