Aftenposten

Alle i Holmenkoll­en kjører ikke Porsche

- Jente (13)

Er det sånn at når man bor i Holmenkoll­en er man en «bitch», slem, setter seg selv først og har en rik pappa? Er det sånn at man har Porsche og sommerhus i Marbella? Nei, det er faktisk ikke sånn. Jeg vet godt at det er mange som bor der som får disse spørsmålen­e daglig!

Kanskje du er en av dem som sier dette, da burde du kanskje tenke deg litt om. Ja, det er riktig at det er mange rikinger som bor i Holmenkoll­en og som ikke oppfører seg bra. Ja, det er riktig at det er noen som har Porsche. Men det er ikke riktig at alle er «Holmenkoll­en-bitcher» og rike.

Det er ikke greit å si sånne ting. Tenk deg om du er en av dem som bor i en liten leilighet oppe i Holmenkoll­en, du er 13 år og begynner på ungdomssko­len. Du får nye venner, og de spør hvor du bor. Du svarer, og det bygger seg opp mange spørsmål. «Er du rik?», «Har faren din Porsche?», «Har du stort hus?»,

«Hva tjener faren din?».

Hva vil dere vi skal svare på dette? Snart begynner jeg å bli lei. Er det liksom sånn at hvis man bor i Holmenkoll­en så må man ha alle disse tingene? Hvis jeg da vil vise meg frem og svarer ja på disse spørsmålen­e, skal dere da bli god venn med meg på grunn av det?

Voksne som leser dette, snakk med barna deres og lær dem at det ikke er sånn man spør eller snakker. Det er et press på at du skal ha alt dette hvis du bor i Holmenkoll­en, mange har det, men tenk på dem som ikke har det. te forbedre den norske skolen?

Høyre mener det er viktigere å fokusere på å videreutda­nne de lærerne vi allerede har, i stedet for å ansette enda flere som ikke nødvendigv­is har kvalifikas­jonen som kreves for en god undervisni­ng. Det handler om å ha kvalitet foran kvantitet. Det har seg ikke slik at den norske skolen automatisk vil bli bedre ved å skaffe flere lærere.

Det er mye viktigere å sørge for at de lærerne vi faktisk har, er kvalifiser­te til å gjøre en god jobb og utvikle den norske skolen i riktig retning. Stortinget er nødt til å legge til rette og ikke minst hjelpe kommunene som leverer dårlige skoleresul­tater. Lærernorme­n til KrF fører til det motsatte.

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, NTB SCANPIX ?? Det er riktig at det er mange rikinger som bor i Holmenkoll­en, men det gjelder ikke alle, skriver jente (13).
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, NTB SCANPIX Det er riktig at det er mange rikinger som bor i Holmenkoll­en, men det gjelder ikke alle, skriver jente (13).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway