Aftenposten

– Ledere som ikke rydder opp, må finne seg en annen jobb

- ARVE HENRIKSEN

Thorhild Widvey (H) og fem andre tidligere kulturmini­stre reagerer kraftig på det som er kommet frem gjennom #metoo og #stilleforo­pptak.

– Jeg kom inn i politikken allerede i 1979, og jeg har vaert gjennom både hersketekn­ikker og trakasseri­ng opp gjennom tidene. Det tror jeg de fleste har opplevd. Men min generasjon kvinner er også de som har stått på kravene, jeg har i alle fall gitt klar beskjed om at nok fikk vaere nok. Jeg har ikke funnet meg i dette, sier Thorhild Widvey (H), kulturmini­ster i to år frem til 2015.

Hun mener det er positivt at så mange i kulturlive­t nå har valgt å stå frem med sine historier om trakasseri­ng og overgrep, samtidig er det leit at så mange har gått og båret på slike historier alene, uten at det er blitt tatt tak i.

– Denne kampanjen har bidratt til å få stukket hull på en stor ver- kebyll, det er bare å beklage at man ikke har følt at man er blitt hørt. Dette skal ikke skje, sier hun.

Må ta affaere

Den tidligere statsråden mener det må få konsekvens­er for dem som gjør seg skyld i trakassere­nde oppførsel.

– Hvilken leder vil stå på førsteside­n i din avis og si at vedkommend­e er likegyldig til en slik type problemsti­lling? Du bør skaffe deg en annen jobb hvis du ikke er i stand til å lede og akseptere at slikt ikke skal skje.

Widvey mener det er viktig å dyrke frem en kultur hvor det er lov å bringe slike opplevelse­r frem i dagen.

– I dag er vi veldig opptatt av å hindre korrupsjon. Vi er opptatt av etisk regelverk, og at bedriftene skal ha et godt renommé og kunne møte seg selv på førsteside­ne i avisene hver dag. Trakasseri­ng er ikke noe unntak, man kan jo ikke behandle hverandre på den måten som nå kommer frem, sier hun.

 ??  ?? Trond Giske (Ap), kulturmini­ster
2005-2009. Anne Enger (Sp), kulturmini­ster
1997-1999.
Trond Giske (Ap), kulturmini­ster 2005-2009. Anne Enger (Sp), kulturmini­ster 1997-1999.
 ??  ?? Anniken Huitfeldt (Ap), kulturmins­ter 2009-2012.
Anniken Huitfeldt (Ap), kulturmins­ter 2009-2012.
 ??  ?? Valgerd Svarstad Haugland (KrF), kulturmini­ster 2001-2005.
Valgerd Svarstad Haugland (KrF), kulturmini­ster 2001-2005.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway