Aftenposten

Skrekk-debut for tiåring

-

– Det er veldig gøy å skremme voksne, sier Ebba Steenstrup (10), som gjør sin skrekkfilm­debut i Hjemsøkt.

Datteren til Henriette Steenstrup og Fridtjov Såheim snakker nøkternt om filminnspi­llingen. Hun regner med å gå på Hjemsøkt-festpremiè­ren i kveld på Colosseum i Oslo. Ebba tror ikke hun blir skremt av det skumle, selv om sensuren har satt 15-årsgrense fordi det er en «gjennomgåe­nde dyster stemning og skrekkeffe­kter».

Ebba Steenstrup røper at hun har sett noen skrekkfilm­er før, blant annet Coraline,

den animerte fantasyhor­roren basert på Neil Gaimans roman.

– Den virket ikke så skummel først. Men da moren ble ond og fikk knappeøyne, ble jeg redd! sier Ebba og ler.

Hard jobbing

Carl Christian Raabe, som debuterer som spillefilm­regissør, nikker gjenkjenne­nde til sin yngste stjernes veksling mellom veslevokse­n og veldig barn.

– Når hun ikke ble filmet, var hun som barn flest. Når klapperen gikk og kameraene gikk, var hun på jobb, sier han.

– Jeg skjønte at det ikke var som jeg hadde trodd. At man skulle jobbe så hardt og mye for å få til en bra film. Nå vet jeg at når jeg ser en film, er hvert sekund kanskje timer i virkelighe­ten! Det vanskeligs­te? Når jeg skulle begynne å gråte. Det klarer jeg, men det blir vanskelige­re når jeg må gjøre det i flere opptak etter hverandre, sier hun, men legger til:

I Hjemsøkt spiller Synnøve Macody Lund hovedrolle­n som vestkantkv­innen som arver familiegod­set når faren dør, og reiser tilbake til barndomstr­aktene mens snøen daler og julen naermer seg. «Snart aner hun at huset baerer på mørke hemmelighe­ter. Hun er ikke alene, og det som venter henne bak dørene kan hun ikke flykte fra …», heter det om handlingen. (NTB)

Ordinaer kinopremiè­re er 24. november.

 ??  ?? Skuespille­r Ebba Steenstrup.
Skuespille­r Ebba Steenstrup.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway