Aftenposten

Black Friday er bare tull

-

Førstkomme­nde fredag er det Black Friday.

Denne dagen er en slags start på julehandel­en. Butikker åpner ofte tidligere og har mye salg. Salget er ofte i et begrenset tidsrom eller begrenset antall varer. Jeg vil si at dette egentlig bare er tull. På dager der det er mye salg, kjøper kunder mye mer enn det de egentlig trenger og ville gjort på dager uten salg. Det er unødvendig bruk av penger.

Black Friday er alltid dagen etter Thanksgivi­ng i USA. Den fjerde torsdagen i november er det Thanksgivi­ng hvert år. Det vil si at Black Friday alltid faller på den fjerde fredagen i november, som er et sted mellom 23. og 29. november.

Jeg har sett reklame om Black Friday mange steder, og det plager meg. Jeg føler at butikker prøver å bestikke meg og naermest stjele pengene mine. Det er frustreren­de at det er butikker og nettsteder som drar Black Friday utover mange dager. Jeg ser reklamer der det står «Black Friday hele uken!». Hva er poenget med det? Selge varer veldig billig én hel uke, bare så folk skal kjøpe masse ting de ikke trenger? Det går utover barn og unge som ikke vet hvordan de skal bruke penger riktig. Fra mitt synspunkt er dette veldig feil, og jeg blir rett og slett veldig irritert på alle de som synes Black Friday er en bra ting. Selvfølgel­ig synes jeg butikker og bedrifter må skjerpe seg. Dette er unødvendig!

 ??  ?? Jeg ser reklamer der det står «Black Friday hele uken!». Hva er poenget med det? spør Emilie (13).
Jeg ser reklamer der det står «Black Friday hele uken!». Hva er poenget med det? spør Emilie (13).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway