Aftenposten

Laerertett­heten er for lav

- Marie Staberg (15)

Jeg mener at laerertett­heten er altfor lav. For de aller fleste er skolen en hektisk arena, hvor vi er nødt til å prestere til enhver tid. Vi vil alle mestre og vise at vi kan. Derfor er det utrolig viktig at vi som elever har nok laerere som kan hjelpe oss, slik at vi kan mestre en hektisk skolehverd­ag.

Noen har bedre forutsetni­nger enn andre. Skolen er tilpasset en gjennomsni­ttlig elev som det dessverre finnes få av. De elevene som forstår og engasjerer seg i fagstoffet, kommer til å fortsette å jobbe. Siden vi har for få laerere, har de ikke tid til å se den enkelte. Det taerer på både elever og laerere.

De som er skoleflink­e, kan miste gnisten på grunn av mangel på utfordring­er. Mens elever som sliter på skolen, ikke kommer til å starte på leksen hjemme siden de ikke fikk hjelp og mestring på skolen.

I dagens skolesamfu­nn mener jeg at det er for få laerere. Det er store klasser på få fagutdanne­de laerere. Ungdommer i dag, også kjent som generasjon prestasjon, trenger å føle mestring. Mestringsf­ølelse er en viktig del av vår hverdag. Når man ikke har nok laerere til å hjelpe alle i klassen, vil noen falle utenfor. De vil hverken orke å engasjere seg på skolen eller med hjemmearbe­id

Derfor ønsker jeg flere laerere i skolen. Laerere som kan se den enkelte, oppmuntre og som tør å utfordre. Kjaere politikere, gi oss flere laerere.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway