Aftenposten

Heidi Langaas

- På vegne av kolleger i Helse-og omsorgs departemen­tet Cathrine Meland

Vår kjaere kollega Heidi Langaas gikk bort tirsdag 14. november. Selv om vi var forberedt, gjorde nyheten om hennes bortgang sterkt inntrykk. Heidi var en kjaer kollega – høyt verdsatt av veldig mange både i og utenfor Helse- og omsorgsdep­artementet.

Heidi ville blitt 66 år lille nyttårsaft­en. Hun var utdannet ved Norges kommunalog sosialhøgs­kole og hadde i tillegg offentlig rett og diplomstud­ium i politikk og administra­sjon fra Brussel. Hun har hatt viktige posisjoner og arbeidsopp­gaver i Helse- og omsorgsdep­artementet, der hun begynte å jobbe i 1983.

I 1995 ble hun innenlands­sjef i Røde Kors før hun, heldigvis for oss, kom tilbake til departemen­tet som avdelingsd­irektør i 2001. I perioden 2008 til 2012 represente­rte hun norske interesser på sine sedvanlig kunnskapsr­ike og flotte måte som helseråd ved den norske EU-delegasjon­en i Brussel. Hun hadde veldig gode kommunikas­jonsevner, både skriftlig og muntlig og gjerne på fremmede språk.

Heidis siste store arbeidsøkt var å lede arbeidet med nasjonal helse- og sykehuspla­n, som ble fremmet for Stortinget i 2015. Heidi ble syk like etter fremleggel­sen. Det vi trodde var ettervirkn­inger etter en stri arbeidsøkt, viste seg å vaere langt mer alvorlig. Hun ønsket likevel å jobbe til det siste – det var bra for henne, og det var bra for oss.

Heidi var klok og faglig engasjert, hun var tydelig og omsorgsful­l som leder og som medarbeide­r. Hun hadde en egen evne til å vise omsorg og lytte til andre. Hun arbeidet systematis­k og grundig, var vitebegjae­rlig og jobbet til det siste med større oppgaver og strategisk­e arbeider. Heidi var humørfylt, omsorgsful­l, kunnskapsr­ik og elegant. Hun var sannsynlig­vis departemen­tets mest velkledde og en fantastisk morsom person å reise på tur med i embets medfør.

Hun skapte liv, glede og varme rundt seg, og vi kommer til å savne henne og latteren hennes. Det blir stille her etter Heidi. Våre tanker går til Gunnar og Johanne og resten av Heidis familie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway