Aftenposten

Yngvar Tallaksrud

- Kjell Irgens Eddie Eidem

Vår gode venn Yngvar, født 9. mars 1936, døde lørdag 4. november på Uranienbor­ghjemmet – 81 år gammel. Yngvar vokste opp på Teisen med mor, far og storebror Erik. Her ble han i ung alder en dyktig turner som medlem av Bjart Turnforeni­ng. Han ble blant annet trent av den legendaris­ke Odd Bye Nielsen. Senere, på våre turer til København, gjorde han et stort nummer av at han kunne gå på hendene bort hele Strøget. Vi tror ham.

Håndballke­eper på Handelsgym­nasiets skolelag og senere i en periode keeper for Ready. Etter handelsgym i 1954 ble det befalsskol­e ved Kystvernar­tilleriet i Stavern. Første jobb ble i et ekspedisjo­nsfirma før han søkte seg til Handelshøy­skolen i København. Vel hjemme i Oslo som nybakt siviløkono­m ble han ansatt i Nestlé, hvor han fikk ansvaret for Nestlé barnemat. Her fikk han tilbud om en sjefsstill­ing i utlandet, men valgte å bli i Norge.

Yngvar ville videre, og Marwell Hauge ble hans neste arbeidsste­d. Imidlertid hadde han flere strenger å spille på, og han kom i sitt rette element på Markedsfør­ingsskolen, som senere ble til BI. Som lektor ble han en meget populaer foreleser, og mang en forelesnin­g ble etterfulgt av trampeklap­p fra elevene. Hans spesialite­t var markedsret­t, hvor han kunne overgå de fleste jurister.

Vi har hatt ham som en god og naer venn i mer enn 50 år og husker tilbake på glade og uforplikte­nde dager på Studenterk­roa i Storgata, Studenterh­ytta ovenfor Svartor og sommerdage­r på Huk. På Hytta på Nebba innerst i Bunnefjord­en tilbrakte han sommeruker fra han var barn. Vi fikk senere også vaere med til mange festlige sammenkoms­ter for venner.

De siste årene trakk han seg mer inn i seg selv, ble stillere og mer reflektere­nde. Han sovnet inn på Uranienbor­ghjemmet, hvor han hadde fått den beste pleie fra lege og personell. Vi vil savne en god venn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway