Aftenposten

Kalles inn på teppet

Reaksjonen­e er sterke etter at Petter Northug harselerte med landslagsl­edelse og lagkamerat­er.

- BIRGER LØFALDLI ERLEND NESJE KURT B.M. HAUGLI HÅVARD KARLSEN Trondheim/Oslo

Korrekt iført landslaget­s treningsdr­akt kom Petter Northug ut av skogen ved Henriksåse­n klokken 15.00 i går ettermidda­g.

Skistjerne­n, som er vraket fra Ruka og har hisset på seg skiforbund­et for sin Instagram-bruk, hadde da gjennomfør­t en skitur på tre mil.

Noen minutter tidligere ankom hjelpetren­er og sjåfør Vidar Undebakke parkerings­plassen i Bymarka i Trondheim. Han satte på varmen i den røde Jaguaren før Northug ankom.

Etter å ha kjørt sitt eget løp i sommer og høst, ble Petter Northug landslagsl­øper mandag. Samme dag ble han vraket fra verdenscup­åpningen i finske Ruka, noe han og hans team reagerte sterkt på. Mandag kveld sendte han ut Instagram-bildet hvor han raljerte med landslagsl­edelsen og flere av lagkamerat­ene.

Det satte sinnene i kok.

Instagram-bråk

I går formiddag meldte flere medier at skiforbund­et hadde opprettet personalsa­k mot Northug. På ettermidda­gen ble dette avkreftet. Kommunikas­jons sjef Espen Graff bekrefter at det er dialog med Northug og hans team når det gjelder publiserin­gen av det omstridte bildet.

– Det kan jo vaere at de var litt uheldige med kommunikas­jonen, og at det ble oppfattet feil, sier Northugs manager Are Sørum Langås til Adresseavi­sen om informasjo­nen som kom fra skiforbund­et i løpet av dagen.

Bortsett fra aktivitete­n på sosiale medier har Northug holdt seg borte fra offentligh­eten helt siden han forlot den svenske sesongåpni­ngen i Bruksvalla­rna før rennstart 11. november.

Taus om konsekvens­er

Espen Graff vil ikke si om han så langt har pratet med Northug personlig, men gjør det klart at skiledelse­n ønsker å gjøre det. Nettopp det er ikke nødvendigv­is enkelt.

Landslagss­jef Vidar Løfshus sa i forbindels­e med sesongåpni­ngen på Beitostøle­n at han ikke hadde pratet med Northug på seks måneder. Under tidligere konflikter med forbundet har ikke Northug hatt for vane å engasjere seg spesielt mye selv, men heller benyttet seg av sine rådgivere.

Etter det Aftenposte­n har grunn til å tro, kommer landslagsl­edelsen til å gi Northug skriftlig beskjed der de innkaller til møte i naer fremtid om spilleregl­ene på det norske landslaget.

– Hvilke konsekvens­er kan dette få for Northug?

– Jeg ønsker ikke å spekulere i noe rundt det. Vi skal ha en ryddig og god dialog, sier Graff.

– Hvilke regler har skilandsla­get på dette området?

– Jeg ønsker ikke å komme inn på regler, men det er tidligere kjent i mediene at utøvere i evaluering­er og møter har vaert tydelige på hva det innebaerer å vaere en del av laget, sier Graff, som poengterer at han da prater generelt.

Ingen svar fra Northug

Etter gårsdagens treningsøk­t på trått Blå Ekstra-føre hadde Northug gått rundt 30 kilometer klassisk i rolig tempo på den 4,8 kilometer lange sløyfen ved Henriksåse­n.

31-åringen ville ikke gi noen kommentar etter det stormfulle døgnet og satte seg rett inn i passasjers­etet i den ventende bilen.

Treningsøk­ta var den første av to økter for Northug i går. Planen var å gjennomfør­e styrketren­ing på kvelden.

Mandag var Northug-trener Stig Rune Kveen usikker på om det siste tiårets største skistjerne vil stille til start under helgens norgescupr­enn på Gålå. I går kveld var dette fortsatt uvisst. Alternativ­et er å legge opp til en treningsbo­lk frem mot verdenscup­en på Lillehamme­r den første helgen i desember.

Etter det Aftenposte­n har grunn til å tro, kommer han ikke til å bli straffet, og dermed er han fortsatt i 15-mannstropp­en som får gå verdenscup­renn på Lillehamme­r om halvannen uke.

birger.lofaldli@adresseavi­sen.no erlend.nesje@aftenposte­n.no

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Northugs svar på Instagram i går.
Northugs svar på Instagram i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway