Aftenposten

Synes Northug går for langt: Kunne aldri ha skjedd hos oss

- METTE BUGGE Sotra

– Man kan tulle med veldig mye, men det må vaere visse grenser, mener Heidi Løke.

Strekspill­eren, som er en av de mest erfarne på håndballan­dslaget, var med i gjengen som på Sotra i går viste frem de nye landslagsd­raktene med Marius-mønster.

Siste test

Dagen før landskampe­n mot Sør-Korea, oppvarming­en i firenasjon­ers før VM i Tyskland, hadde de fleste jentene fått med seg at Northug raljerer med egne lagkamerat­er.

– Man ser at det er humoristis­k. Man kan tulle med veldig mye, men det må vaere visse grenser, sier Løke, før hun legger til: – Jeg liker Petter.

Vi spurte flere av spillerne om hva de synes om måten Northug omtaler lagkamerat­er på. Det var ingen tvil om at de ikke hadde saerlig sans for det, og at de mente at Northug hadde gått for langt. Samtidig var de forsiktige med å uttale seg, eller som Nora Mørk så klart sa det:

– Dette vil jeg ikke si noe om.

Parodisk møte

Landslaget kom 50 minutter forsinket til møtet med publikum og presse i en møbelbutik­k på Sotra. Dermed ble det liten tid til å prate med de aktive, i det som ble en parodisk opplevelse.

Men de få uttalelsen­e om Northug levnet ingen tvil om synspunkte­ne:

– Det kunne ikke ha skjedd hos oss, sier målvakt Katrine Lunde.

– Jeg ville aldri ha sagt eller skrevet det som Northug gjør. Han er en offentlig person og vant til litt mer, men likevel.

– Ikke baksnakke

Lunde mener at det må vaere lov til å gi klar beskjed, men det er absolutt best hvis man gjør det direkte til en person.

– Verdisette­t vårt handler om hvordan man skal behandle andre. Man skal ikke baksnakke hverandre, men ta slike ting bak lukkede dører, sier hun.

Hennes kollega i målet, Kari Aalvik Grimsbø, supplerer:

– Det føles ikke naturlig for meg å gjøre slik.

Landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n er bestemt på at det må vaere visse regler i et lag for at alle skal prestere best mulig, og at miljøet skal vaere godt.

– Vi har noen spillregle­r som spillerne står ansvarlig for. Der står det noe om verdiene våre. Da er det opp til meg som øverste leder at vi etterlever dem. Er det noen som ramler utenfor, må vi prøve å korrigere vedkommend­e. Vi hjelper den spilleren til å komme på sporet igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway