Aftenposten

– Mot eventyrlig­e vinterforh­old til helgen

- THOMAS SPENCE

I Skiforenin­gen skaper snøfallet høy stemning: – For en vinter vi har nå. Dette er helt fantastisk for alle oss som er glade i snø og ski, sier generalsek­retaer Erik Eide.

Skiforenin­gen melder om «kjempeforh­old» og godt over én meter snø flere steder i Marka.

Siste døgn har det falt 15– 30 centimeter i Marka. Løypebasen­e jobber nesten døgnet rundt med rydding og preparerin­g.

– Det gir enda bedre forhold der det allerede er bra, og det lover godt også for de lavereligg­ende områdene, sier Eide.

Hele løypenette­t åpner

For Østmarkas del betyr det at hele løypenette­t kan kjøres når snøvaeret avtar. Selv i Follomarka ligger det an til gode forhold i helgen.

– Det er meldt kaldt, men forholdene ser ut til å bli veldig bra. Ta skibussen til Ringkollen eller Mylla, og besøk en markastue på veien hjem, oppfordrer Eide.

Mange vann er sporsatt og merket med stikker. Følg alltid den merkede løypen, og regn med overvann, oppfordrer Skiforenin­gen.

– Det er ikke hver vinter vi får så mye som nå. Snørekorde­n på Blindern er 79 centimeter fra februar 1968, statsmeteo­rolog Vibeke Thyness ved Meteorolog­isk institutt.

– Det blir ned mot minus 5, minus 8 og kanskje ned mot minus 10 i helgen. Det blir eventyrlig vinterforh­old, for det er ikke fare for at denne snøen og forsvinner, sier hun.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway