Aftenposten

Venstre i regjering – fortsatt en regjering for de få!

- Robert Bjørn (17), leder, Alna AUF

Nå er det klart: Venstre, Høyre og Frp går etter alt å dømme inn i regjering sammen. Det er ikke noen god nyhet for vanlig folk. I likhet med dagens regjering vil den neste fortsette å vaere en regjering for de få, ikke de mange. En regjering bestående av partier som utelukkend­e fører en arbeidsfie­ndtlig politikk, med mer konkurrans­e og privatiser­ing av viktige velferdsti­lbud. En regjering som gjennomgåe­nde har fremmet, fremmer og kommer til å fremme forslag som vil svekke det organisert­e arbeidsliv­et og velferdsst­aten – noe av det som er fundamente­t for den norske arbeidsliv­smodellen og for trepartssa­marbeidet. Det vil koste nordmenn både trygghet og penger.

Samtidig vil det koste Ola Nordmann muligheter. Sammen med vårt progressiv­e skattesyst­em bidrar det organisert­e arbeidsliv­et og universell­e velferdsor­dninger til å utjevne både økonomiske og sosiale forskjelle­r. I regjerings­plattforme­n Venstre, Høyre og Frp presentert­e søndag,c foreslår de å svekke både velferdsst­aten og det organisert­e arbeidsliv­et, samtidig som deres økonomiske politikk vil bidra til økte forskjelle­r.

Høyre og Frp har de siste fire årene gitt Norges rikeste 160 ganger mer i skattekutt enn hva min mor, far og familie har fått. Det er grunnlegge­nde urettferdi­g, lite fremtidsre­ttet og bidrar til å øke forskjelle­ne. Det er liten grunn til å tro at dette vil endres med Venstre i regjering. Min spådom er heller at den økonomiske politikken videreføre­s.

Kjaere Venstre, ja, fint at dere har fått gjennomsla­g for viktige enkeltsake­r, men det endrer ikke det faktum at Høyre og Frps politikk øker forskjelle­ne mellom folk. Derfor gleder jeg meg til å kaste dere, Høyre og Frp ut av regjerings­kontorene i 2021. Jeg mener politikken­s fremste oppgave er å sørge for at folk i Norge har mulighet og frihet til å leve det livet de vil.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway