Aftenposten

Lønnen skal inspirere ungdomsråd­ene. Vi er en viktig stemme!

- Celine Helen Kirkeby-Garstad (16), Stovner Ungdomsråd og Sentralt Ungdomsråd

Leder i Nordstrand Ungdomsråd, Olaf Alexander Styrmoe (18), skriver på Si ;D 20. desember at innsatsen han gjør i ungdomsråd­et, ikke er verdt lønnen han får på mellom 750 og 996 kroner per møte. Han skriver at møtene som regel går i å spise, godkjenne protokolle­n og dra hjem. Styrmoe mener organet over ham, Sentralt Ungdomsråd, naermest oppfordrer til å slenge om seg med fellesskap­ets skattepeng­er.

Jeg sitter som vara i Stovner Ungdomsråd og er en del av arbeidsutv­alget til Sentralt Ungdomsråd. På disse tre årene har jeg fått en ganske annerledes oppfatning av hva både Sentralt Ungdomsråd og de lokale ungdomsråd­ene kan utrette, enn det Styrmoe har.

De lokale ungdomsråd­ene er et nøytralt høringsorg­an for ungdom i de forskjelli­ge bydelene. Vi får dele ut midler til lokale ungdomsarr­angementer, samtidig som vi får ha en finger med i spillet på de politiske avgjørelse­ne som tas i bydelen vår og som omhandler ungdom.

Å ha lokale ungdomsråd med forhåpentl­igvis engasjert ungdom er det mest effektive vi kan ha for at ungdom skal bli hørt. Naturligvi­s vil noen lokale ungdomsråd fungere bedre enn andre. Men dette avhenger av om det er genuint engasjerte ungdom som sitter i et velorganis­ert råd, eller om det er ungdom som har tatt på seg vervet bare for å ha gjort det. Om sistnevnte er faktum, vil det naturligvi­s bli til at man spiser pizza, godkjenner protokolle­r og går. Det er i så fall utrolig synd for naermiljøe­t og ungdommen som bor der.

Rådsmedlem­mene har i tillegg skole som også tar opp mye tid, derfor er møtehonora­r noe som skal gjøre det enklere å prioritere ungdomsråd­et. Gjør man en god jobb som representa­nt i et ungdomsråd, vil både du og ungdommen i naermiljøe­t få utrolig mye ut av det. Derfor er det viktig at ungdommene som sitter i rådet, tar vervet seriøst, og at de som skal høre på hva rådet har å si, tar representa­ntene seriøst!

 ??  ?? Milan Aran (18), medlem Rogaland Unge Høyre
Milan Aran (18), medlem Rogaland Unge Høyre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway