Aftenposten

Gustav Heiberg Simonsen

-

Høyesteret­tsadvokat Gustav Heiberg Simonsen døde 7. januar 2017, 82 år gammel. Gustav hadde en variert juridisk og forretning­smessig karrière som advokatful­lmektig hos h.r.adv. Roald Angell og senere egen praksis i Bodø.

Deretter banksjef i Nordlandsb­anken, i Bergens Kreditbank og Bergen Bank, Generaldir­ektør i Akergruppe­n og VD i Volvo Energi, og så igjen privatprak­tiserende advokat i Oslo, før han kom til firmaet som den gang het Simonsen & Musaeus i 1988.

Han karakteris­erte det selv slik at han hadde hatt en rekke karrièrer i sitt liv, og vi kunne bare konstatere at hver av dem for seg ville vaert nok for en vanlig jurist. Med sin forretning­smessige innstillin­g, erfaring, kompetanse og kontaktnet­t ble Gustav en verdifull kraft i vårt advokatfir­mas utvikling og vekst, og var i en periode firmaets managing partner.

Hans fokus på organisasj­onsmessig oppbygging og firmaets strategisk­e planarbeid bidro til å føre firmaet frem til det moderne advokatfir­ma Simonsen Vogt Wiig er i dag. I sin advokatpra­ksis drev Gustav saerlig med styrearbei­d og aksjeretts­lige spørsmål, og var involvert i mange av 1980/90-årenes transaksjo­ner som rådgiver og i styreposis­jon.

Blant mange styreforma­nnsverv kan nevnes i Aksjespare­foreningen, IBM, Falken og mange fler, og også styremedle­mskap, blant annet i Svenska Varv AB. Han hadde tillitsver­v i Høyre og var vararepres­entant til Stortinget og medlem av Oslo bystyre i perioder.

Han gikk av med pensjon i 2006 og var siden en svaert aktiv pensjonist som (fortsatt) styreleder blant annet i Scheiblers Legat og Høyres Hus AS, samt politiske verv for Høyre. Gustavs kompetanse og erfaring la ingen selvhøytid­elig demper på et gutteaktig og uoppslitel­ig godt humør og optimistis­k syn på livet, fremtiden og advokatvir­ksomhet. Og han så behovet for å satse på og støtte yngre medarbeide­re og skape et godt sosialt samhold.

Han vil bli savnet og våre tanker går til hans familie. På vegne av Advokatfir­maet Simonsen Vogt Wiig

Mona Søyland, Knut Boye, Lars Musaeus, Jørgen Stang Heffermehl, Sindre Walderhaug

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway