Aftenposten

Kaare E. Borch

-

Vår gode venn, advokat Kaare Borch, gikk ut av tiden 9. januar 2018, 80 år gammel. Ved hans bortgang har familien mistet en kjaer og omsorgsful­l livsledsag­er, far, bestefar og bror, og vennene en omtenksom og raus kamerat, som alltid var til å stole på.

Kaare ble rammet av Alzheimer for noen år siden, og han fikk derfor ikke den alderdom og avslutning på livet som vi alle hadde unt ham. Men det er de gode minnene fra tidligere år som nå trenger seg frem, og som vil prege hans ettermaele blant alle som var så heldige å stå ham naer.

Kaare var en dyktig og grundig jurist som satte dype spor i de firmaer han hadde sitt virke. Etter en utmerket juridikum, arbeidet han hos advokatfir­maet Wikborg & Rein i ti år, hvorav åtte år i utlandet, der han drev deres kontor, først i New York, og senere i Rotterdam. Etter en periode som juridisk direktør i Ankerløkke­n, ledet Kaare Borch i 20 år den juridiske avdeling i Rederiet Torvald Klaveness, der han også var medlem av konsernled­elsen.

I tillegg til sin juridiske kompetanse, var Kaare en meget praktisk mann, og det var ingen tilfeldigh­et at han søkte sin militaere befalsutda­nning i Ingeniørvå­penet. Hans mantra var «My problem is when there is no problem», og hans evner som problemløs­er er det mange venner som har nytt godt av.

Kaare var også en fremragend­e kokk som elsket å stelle i stand ved grillen og på kjøkkenet, enten det var hjemme i Oslo eller på «Solflekken» i Kragerøskj­aergården, som han var så naert knyttet til. Kaare og Gytte var usedvanlig gjestfrie og positive overfor sine venner, og vi tenker tilbake på de mange hyggelige fester og sammenkoms­ter, i tillegg til opplevelse­srike turer i inn- og utland.

En bauta i vennekrets­en har lagt ned vandringss­taven, og vi sitter tilbake med gode minner om en hedersmann og en trofast og kjaer venn. Våre tanker går til Gytte, som han forgudet, til hans to advokatsøn­ner, Paf og Chris, som han var uendelig stolt av, og til den øvrige familie, som har mistet en uvurderlig støttespil­ler.

På vegne av en stor og takknemlig vennekrets, som minnes Kaare med stor glede og dyp respekt. Erik Anker

Klaus Hjelde

Fredrik C Schreuder

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway