Aftenposten

– Begynn med et skikkelig fritidstil­bud

- FRØYDIS BRAATHEN HANS O. TORGERSEN

– Politikern­e må tenke på lengre sikt og gi barn og unge et skikkelig fritidstil­bud, sier Audun Westad.

– Vi har diskutert med barna våre hva de skal gjøre hvis de hører skudd, og det er ikke noe saerlig hyggelig. Det burde ikke vaere nødvendig å diskutere et sånt tema med en femåring, sier Johan Hake.

Aftenposte­n møter dem et knapt døgn etter skyteepiso­den i Ravnåsveie­n på Holmlia onsdag kveld, der en mann i 20-årene ble skutt og såret.

Johan Hake og Audun Westad skal arrangere en antivold-markering på Holmlia fredag 16. februar kl. 18.

– Vi synes Holmlia er et godt og trygt sted å bo, men når det skjer skyting rett utenfor stuedørene våre, så opplever vi at det rykker til i den tryggheten. Det er ikke noe gøy, sier Hake.

Trenger skikkelig fritidstil­bud

De to mener det er lagt altfor lite penger på bordet til det såkalte områdeløft­et på Holmlia.

– Det er feil at det bare er å sette inn mer politi, og så løser alt seg. Politi er veldig viktig, men det trengs enn bredere innsats. Politikern­e må tenke på lengre sikt og begynne med å gi barn og unge et skikkelig fritidstil­bud, som fritidsklu­bber, sier Westad.

– All forskning viser jo at fritidstil­bud og organisert aktivitet for barn og ungdom er viktig for å unngå at de faller utenfor og tiltrekkes gjengmiljø­er, sier Westad.

– Det handler om et etterslep på mange år. Nå får vi regningen tilbake ganger ti, sier Hake.

Tirsdag stiller byrådslede­r Raymond Johansen og politisjef­en for Oslo Øst til folkemøte på Holmlia.

– Vi tar bekymringe­ne fra innbyggern­e våre på Holmlia på største alvor. Jeg forventer at politiet i Oslo får alle de ressursene som trengs til deres essensiell­e arbeid for trygge naermiljø i Oslo, skriver Johansen i en e-post til NTB.

Skyting og knivstikki­ng

Regjeringe­n har bevilget 30 millioner i 2018 til politiet i Oslo til forebyggen­de arbeidet mot kriminalit­et. Pengene er ennå ikke på plass, men likevel setter politiet inn ekstra ressurser.

– Nå later vi som om pengene har kommet og iverksette­r mer forebyggen­de arbeidet. Vi kommer til å vaere mye mer synlig på Holmlia fremover, sier John Roger Lund, leder for enhet øst i oslopoliti­et til NRK.

Det har i det siste vaert flere voldshende­lser på Holmlia. 21. januar ble to menn i 20-årene knivstukke­t i nettopp Ravnåsveie­n.

I begynnelse­n av oktober ble en 21 år gammel mann skutt i hodet på Holmlia. Mannen ble kritisk skadet. Tilstanden bedret seg noe,

 ??  ??
 ?? FOTO: DAN P. NEEGAARD ?? Javed Iqbal forteller at sønnen ble redd da de hørte skytingen onsdag.
FOTO: DAN P. NEEGAARD Javed Iqbal forteller at sønnen ble redd da de hørte skytingen onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway