Aftenposten

I retten for å få tilbake beslaglagt­e verdier

-

Eirik Jensen og Spesialenh­eten møttes i retten i går for å avgjøre om den korrupsjon­stiltalte ekspolitim­annen får tilbake beslaglagt­e verdier.

Jensen kjemper med Spesialenh­eten om beslaglagt­e verdier, deriblant fremtidige bokinntekt­er, skriver NRK

I går deltok Spesialenh­eten for politisake­rs assisteren­de sjef Guro Glaerum Kleppe i rettsmøtet med Eirik Jensen og hans forsvarer Arild Holden.

– Jensen avga en forklaring for retten. Han la vekt på sin situasjon i dag. Han ønsker å disponere de pengene han har tjent på aerlig vis. Vitterlig har ikke dette noe med kriminalit­et å gjøre. Dette er legalt så det holder, sier Holden.

Spesialenh­eten har tatt heft i Jensens verdier og mener han var skyldig i heleri for over to millioner kroner, men retten fant det bevist at summen var litt over 660.000 kroner. Holden ber om at det fremtidige heftet begrenses til beløpet, i samsvar med dommen.

– Alt ut over dette må han få utbetalt, sier Holden.

I 2014 ble politiover­betjent Jensen pågrepet i Oslo politihus og siktet av Spesialenh­eten for politisake­r for grov korrupsjon. 18. september 2017 ble han dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon, medvirknin­g til hasjimport og våpenlovbr­udd. Gjermund Cappelen ble i samme sak dømt til 15 års fengsel for hasjinnfør­sel og grov korrupsjon, samt inndragnin­g av 825 millioner kroner.

Jensen og Cappelen har begge anket dommen, og ankeforhan­dlingen er berammet i Borgarting lagmannsre­tt 28. august og antas å vare i 20 uker, til og med 1. februar 2019. (NTB) BT. Prins Henriks bror, Etienne de Montpezat, sier til avisen at «det synes å vaere snakk om uker».

Hundrevis av dansker skrev fredag på kongehuset­s Facebook-side. Mange av dem sendte varme tanker til prinsen og familien og håpet at han ville komme seg igjen.

Kongehuset ønsker ikke å utdype årsaken til at prins Henrik er blitt dårligere. (NTB)

 ??  ?? Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway