Aftenposten

– Det er alt eller ingenting

-

Marte Olsbu går til dagens OL-debut i skiskyting med en «baere eller briste»-tankegang i hodet.

Froland-jenta har ambisjoner foran sin første olympiske start og plasserer seg selv i gruppen av outsidere i medaljekam­pen på skiskytter­arenaen i Alpensia.

– Jeg er en outsider i og med at jeg kun har tre pallplasse­r i verdenscup­en fra før. Samtidig føler jeg at jeg har fått bevist for meg selv at alt kan skje på en topp dag, sier Olsbu til NTB.

De neste ukene skal det satses tøft for å realisere drømmen om en pallplass.

– Det er kun medaljer som gjelder i OL, det er vi helt enige om. Nå er det alt eller ingenting. Enten går det skikkelig bra, eller så går det skikkelig i dass. Man samler ikke på topp 20-plassering­er i OL, fastslår 27-åringen.

Ingenting å skylde på

De siste forberedel­sene til Pyeongchan­g-lekene har hun i stor grad gjort i italienske Anterselva. Etter verdenscup­rennene samme sted i slutten av januar, ble Olsbu vaerende igjen for å finpusse formen.

Planen er fulgt til punkt og prikke uten skjaer i sjøen.

– Jeg har gjort det jeg kan. Jeg kan ikke se tilbake på noe nå og si at jeg burde gjort ting annerledes. Det er et bra utgangspun­kt. Nå gjelder det bare å få det ut i konkurrans­e, sier Frolandjen­ta.

– Du har ingenting å skylde på hvis det går galt?

– Nei, jeg har ikke det. Bare meg selv.

Hun karakteris­erer jobben som ble lagt ned i Italia som «veldig bra». Belønninge­n kommer forhåpentl­igvis i dagene som kommer.

Olsbu krysser fingrene for at vaergudene ikke får for stor innvirknin­g på medaljekam­pen.

– Jeg håper ikke det skjer. Mitt drømmescen­ario er at det er likt for alle. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway