Aftenposten

– Vi blir passet på som barn

- Journalist Aftenposte­n i Pyeongchan­g

Norske skiskytter­e kommer i flokk og følge til pressetref­f blant OL-turister og snøskulptu­rer. De er godt påkledt, og de holder god avstand til mediene. Her skal ingen bli syke.

– Jeg bruker hanskene innendørs. Jeg tar ikke i dørklinken på utsiden av døren til rommet uten hansker, sier Johannes Thingnes Bø som går første distanse i morgen formiddag.

Han har gått en rekke mesterskap allerede og har litt erfaring med hygienereg­imet som iverksette­s når norske idrettsutø­vere skal gå for medaljer og aere.

– Jeg har vel aldri har opplevd et slikt fokus på disse tingene tidligere.

Tar ingen sjanser

Noroviruse­t som har herjet i OLområdet, har fått norske lagledere og trenere til å innføre skyhøy ikke-bli-syk-beredskap. I går ettermidda­g ble reglene skjerpet inn, og mediefolk som kom på pressetref­f med skiskytter­guttene, fikk klar beskjed om å holde avstand.

– Det er ingen vits å ta noen sjanser, sier Bø som er av Norges store gullfavori­tter før lekene åpnes.

Tarjei Bø har også merket seg at fokuset på å unngå sykdom er sterkere enn noen gang.

– Vi blir passet på som barn her inne. Men de er flinke og har et svaert proft opplegg på alt. Dette har de planlagt, og vi har det som plommen i egget, sier han.

Har kontroll på vinden

Johannes Thingnes Bø er komfortabe­l med å vaere en av favoritten­e og han er komfortabe­l med at det kan bli svaert utfordrend­e forhold på skytebanen på OLs første øvelse.

Pyeongchan­g er utsatt for vind. Skiskytter­ne har vaert her og har fått trene på stadion i en uke allerede. Det er også meldt om vindfulle forhold på morgendage­ns sprint.

– Til å begynne med var det veldig mye vind. Da fikk vi også testet skyting under vanskelige forhold. Nå føler jeg at jeg håndterer vinden ganske bra, og jeg har fått bygd opp selvtillit på skytingen, forteller Bø.

Emil Hegle Svendsen har vaert med på dette mange ganger før. Han har ikke helt funnet ut av forholdene.

– Skytingen denne uken har vaert så som så. Det er litt vanskelig å få godfølelse­n, men man må bare ta det man får og jobbe ut fra de forholdene som er på standplass, sier Svendsen som har et gull fra Sotsji å forsvare.

Vinden er lik

Den norske skytetrene­ren, franske Siegfried Mazet, har tatt på seg jobben med å avdramatis­ere vindforhol­dene for sine utøvere.

– Det er den samme vinden her som i resten av verden. Den er kanskje bare litt sterkere her. Og når det er 6 sekundmete­r her, så vet alle hva de skal gjøre. Det er ikke noe annerledes på akkurat det området, sier Mazet før han føyer til:

– Det greit å si det, men å gjøre det viser seg ofte å vaere noe helt annet.

 ??  ?? Tarjei Bø leder an gjennom Alpensias gater til pressetref­f. Til venstre Erlend Bjøntegaar­d og til høyre Emil Hegle Svendsen.
Tarjei Bø leder an gjennom Alpensias gater til pressetref­f. Til venstre Erlend Bjøntegaar­d og til høyre Emil Hegle Svendsen.
 ?? Martin Slottemo Lyngstad ??
Martin Slottemo Lyngstad
 ?? Kurt B. M. Haugli ??
Kurt B. M. Haugli

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway