Aftenposten

Henning Aamodt

- Otto Brødholt, Jan A. Holtet, Arve Fossum, Erik Evang, Terje Nohr

Henning Aamodt døde 19. januar i sitt 82. år. En god livsledsag­er for Sigrid, mangeårig skolemann og en god venn i og utenfor Lions for oss, har gått bort. Henning ble lionsmedle­m i Lions Club Årnes i 1982. Nå var han medlem av Lions Club Sem.

Han startet sin utdanning på Menighetsf­akultetets presteutda­nning i Stavanger, men etter en tid falt valget på laererskol­en. Han startet som laerer på Sørøya, og fortsatte som rektor i Havøysund. Turen gikk så til Romerike, der han var på flere skoler før han ble skolesjef i Fet. Sine siste år i skolen hadde han ved Auli skole i Nes, som rektor, før han ble tilsatt som redaktør for Lions Norges medlemsbla­d Lion i 1984.

Bladet ble hans største innsats i Lions frem til han leverte redaktørpe­nnen videre i 2006. Han startet med blokk og blyant og utviklet bladet til et landsdekke­nde informasjo­nsorgan for og om lionsarbei­det nasjonalt og internasjo­nalt.

Hans redaktørgj­erning falt sammen med Lions oppgave i samfunnet: «Å skape større forståelse hos alle mennesker for verdens behov for humanitaer hjelp og yte frivillig innsats med lokalt engasjemen­t og internasjo­nalt samarbeid». Han rapportert­e om resultater av den innsats hvert enkelt lionsmedle­m bidro med i sitt arbeid mot felles mål og til beste for dem som trenger et håndslag.

Henning utviklet medlemsbla­dets layout og produksjon, samtidig som han våkent fulgte midlene Lions samlet inn til beste for mennesker som trenger hjelp. Han dokumenter­te resultater og påpekte forbedring­smulighete­r. Han var varsom med sin kritikk og gavmild med sin ros.

Han arbeidet for, gjennom redaktørar­beidet i medlemsbla­det, å bygge opp rundt gode humanitaer­e ideer og prosjekter. Han rapportert­e tilbake etter befaringer med en skarp og presis «penn», dokumenter­t med fotoillust­rasjoner. Han levde Lions mål og etiske norm.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway