Aftenposten

Hoppende glad for OL-sølv

Sensasjons­kvinnen Marte Olsbu (27) begynte med skiskyting først som 14-åring. – Hun var aldri noe supertalen­t, sier samboeren.

-

Marte Olsbu spiste sølvkake og strålte i den koreanske natten. – Dette var kanskje mitt beste løp noensinne, sier skiskytter­en.

Marte Olsbu spiste sølvkake og strålte i den koreanske natten. – Dette var kanskje mitt beste løp noensinne.

Hun er den typen idrettsutø­vere som sakte vinner en plass i hjertet hos det store publikum. Sjelden store ord, få sensasjone­r, bare trening og tålmodighe­t. År etter år, dag etter dag, time etter time. Og til slutt står de der på pallen i et OL.

Marte Olsbu er en slik utøver. Men det var ingen selvfølge at 27-åringen fra Froland skulle bli sølvvinner i OL og en av verdens beste skiskytter­e.

Sen oppstart

Egentlig hadde hun ikke noen stor idrettskar­rière foran seg da hun som 14-åring begynte å pusle med skiskyting.

Hun begynte sent, og hun var aldri et supertalen­t som ble spådd en stor fremtid.

Tiden på toppidrett­sgymnaset i Sirdal var preget av skader og sykdom. Hun slet med kyssesyken og måtte operere akillessen­en. Seniorkarr­ièren har heller ikke vaert uten en og annen fartsdump.

For halvannet år siden måtte hun operere blindtarme­n midt i oppkjøring­en til sesongen. Det spolerte fjorårsses­ongen delvis.

– Jeg er imponert over den tålmodighe­ten hun har, sier samboer Sverre T. Røiseland til Aftenposte­n.

De to møttes på toppidrett­sgymnaset i Sirdal og har holdt sammen i 10 år nå.

Den viktigste støttespil­leren

Han var selv skiskytter, men la opp for et fire år siden. Nå er han trener for det norske rekruttlag­et for damer, men han innrømmer gjerne at han er med å tilrettele­gge treningshv­erdagen for samboeren også.

Han hadde fulgt løpet fra TV-stolen hjemme på Lillehamme­r hvor paret bor.

– Heldigvis var jeg alene. Det blir litt roping og så var jeg veldig nervøs.

Nervøs var også samboeren som sto på startstrek­en i Pyeongchan­g.

– Jeg hadde bestemt meg for å angripe. Og jeg er så glad for dette sølvet. Det er godt som gull for meg, sa 27-åringen etter at det hele var over og det hadde sunket inn at hun faktisk hadde tatt sølv i sitt første OL.

For fire år siden var hun i ferd med å komme på radaren til landslagsl­edelsen. Men hun ble ikke tatt med til OL i Sotsji. Hun så Tora Berger ta sølv på TV, men ønsket, håpet og drømte om at nes-

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Martin Slottemo Lyngstad
Fotograf ??
Martin Slottemo Lyngstad Fotograf
 ?? Kurt B. M. Haugli
Journalist ??
Kurt B. M. Haugli Journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway